Dorin Goian: ”Ne dorim să facem o echipă competitivă”

În cadrul unei emisiuni pe pagina de facebook SportSV.ro, Dorin Goian și Daniel Bălan au anunțat că-și doresc să construiască o echipă de viitor la Suceava. 

Cei doi tehnicieni ai ”galben-verzilor” au mărturisit că au avut ceva discuții cu câțiva jucători pe care și-i doresc alături de ei, însă nu au putut dezvălui foarte multe aspecte legate de lista de transferuri. Dorin Goian, antrenorul principal al sucevenilor este încrezător că poate construi o echipă pe măsura așteptărilor suporterilor.

”Ne dorim să facem o echipă competitivă cu jucători de mare caracter care să vină și să joace cu sufletul aici la Suceava. În prezent nu putem dezvălui nici un nume dintre jucătorii cu care discutăm, însă în momentul de față avem discuții și cu cei de la Suceava să vedem pe cine ne bazăm în continuare. Ușor-ușor ne creionăm un lot competitiv și purtăm discuții în fiecare zi, vedem unde suntem deficitari, vedem cine semnează, cine vrea să rămână alături de noi, nu forțăm pe aboslut nimeni. Vreau să am jucători la echipă care să dea totul pe teren, să joace cu sufletul.”, a declarat Dorin Goian, antrenorul principal al sucevenilor. 

Fostul mare internațional român a spus că nu vede Suceava ca o rampă de lansare și a venit pe Areni cu gândul de a face performanță alături de echipa fanion a orașului.

”Nu am venit la Suceava cu gândul că poate fi o rampă de lansare, de obicei vreau să mă concentrez pe ceea ce am de făcut, pe obiectivele echipei și clar tot ceea ce ține de partea tehnică ca echipa să joace cât mai bine și să obțină rezultatele dorite de toată lumea. Sper să am liniștea necesară, inspirația și norocul pentru că face parte din joc și să reușim lucruri frumoase aici la Suceava.”, a mai adăugat Goe. 

Daniel Bălan a declarat că este încântat că a revenit pe Areni în calitate de antrenor secund și speră să aibă parte de rezultate cât mai bune alături de fostul său coleg de la Rădăuți. Totodată acesta a relatat cum a văzut oprtunitatea de a putea antrena la Foresta Suceava.

”Am primit un telefon de la Dorin Goian și mi-a spus că ar vrea să ne vedem pentru că are ceva de discutat cu mine. Mi-am dat seama în mare parte despre ce era vorba și sincer să fiu am acceptat fără nici o problemă.”, a precizat Bălan. 

Acesta nu a uitat perioada petrecută la Rădăuți și a mulțumit suporterilor, conducerii, dar și întregului colectiv de la Bucovina Rădăuți.

”Sigur și la Rădăuți au fost doi-trei ani foarte frumoși în care împreună cu Dorin am făcut performanță și vreau să le mulțumesc pe această cale celor din Rădăuți pentru susținerea pe care au avut-o pentru noi.”, a adăugat fostul jucător roș-albastru. 

Întrebat despre cum a reușit să-i convingă pe Goian și Bălan să revină pe Areni, Andrei Ciutac, președintele executiv al Forestei a declarat:

”Am purtat discuțiile în mai multe zile pentru că așa era normal, nu aveam cum ca în urma unei singure discuții să stabilim toate lucrurile însă nu s-a pus problema în nici într-un moment că nu ne-am putea înțelege și să nu ajungem la un numitor comun. Doar am luat lucrurile pas cu pas, am discutat majoritatea aspectelor din viața clubului, să vedem ce facem, cum putem face astfel încât să fim echilibrați pe toate compartimentele atât pe cel sportiv cât și pe cel financiar pentru că știm cu toții cât de important este pentru o echipă să aibă stabilitate financiară.”, a precizat Andrei Ciutac. 

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii, Marin Barbu, fostul antrenor legendar al Sucevei le-a oferit câteva sfaturi celor doi antrenori ai Sucevei.

”Bălan și Goian au făcut o treabă bună la Rădăuți și cred că ambii vor avea un cuvânt de spus în  fotbalul sucevean. Important este să rămâneți uniți, să vă înțelegeți, să colaborați între voi, iar dacă nu aveți aceste lucruri va fi foarte greu să răzbiți. Și nu în ultimul rând, să fiți foarte corecți cu jucătorii.”, le-a transmis Magiun.

Acesta crede că Suceava va reveni cât de curând la nivelul eșalonului secund în viitorul apropiat.

”Suceava va avea un adversar dificil sezonul viitor și anume Ceahlăul Piatra Neamț. Dar la cum ați pornit acum cu entuziasm și cu noul staff aveți o sarcină destul de grea să îndepliniți obiectivul însă sunt încrezător că îl veți îndeplini.”, a conchis Barbu. 

În final, Andrei Ciutac, președintele executiv al Forestei Suceava, Dorin Goian și Daniel Bălan, antrenorul principal, respectiv antrenorul secund al grupării sucevene consideră că vor avea o misiune grea, dar nu imposibilă, asigurându-i pe suporteri că vor face tot ce le stă în putință pentru a aduce un fotbal de calitate la Suceava.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts