Doar un punct pentru Foresta

Cu excepția victoriei clare din prima etapă a returului, toate meciurile Forestei din acest an au adus mult suspans pentru fanii echipei de pe Areni.

Nici meciul de astăzi cu KSE Târgu Secuiesc nu a făcut excepție de la această caracteristică, Foresta reușind să smulgă un egal abia în minutul 89. Ca şi la ultimele două jocuri de acasă, Foresta se vede condusă încă din startul partidei. Era doar minutul 3 când, nemarcat în careu, Vărtosu Norbert pune simplu latul la o centrare bună din corner şi deschide scorul pentru formația vizitatoare. Pe lângă golurile primite rapid, echipa lui Selim Benachour îşi mai acutizează, din câte se vede, încă o problemă, aceea de a fi extrem de fragilă la fazele fixe. Golul marcat foarte rapid îi face pe oaspeți să se retragă în propria jumătate, încercând să apere avantajul de pe tabelă. Ajutați şi de lipsa de luciditate pe faza ofensivă a Forestei, Târgu Secuiesc intră în avantaj la pauză, singurele momente de emoție pentru oaspeți fiind numeroasele faze fixe ale Forestei, niciuna nereușind să creeze mare pericol pentru poarta adversă.

Deși lumea se aștepta fără îndoială la un asediu din partea gazdelor, acesta nu a venit nici în repriza secundă, chiar dacă Benachour face două schimbări extrem de ofensive prin introducerea lui Martin şi a lui Mateiciuc în locul unor jucători cu profil defensiv. La fel ca în prima parte, Foresta obține corner după corner, niciunul dintre ele concretizat şi pe tabelă. Prima ocazie clară a Forestei vine abia în minutul 80, când Mateiciuc trage la colțul lung, mingea lovește bara, sare apoi la Grumezescu care șutează peste poartă. Egalarea vine abia în minutul 89, atunci când Cornel Căinari execută un corner în careul mic, iar paradoxal micuțul Ionuț Artenie reușește cu capul să trimită mingea în poartă. Finalul se joacă doar la poarta celor din Târgu Secuiesc care însă reușesc să scape fără gol, obținând maximum posibil astăzi: un șut pe poartă=un gol marcat. S-a terminat 1-1, un nou semi-eșec acasă pentru Foresta, o nouă partidă cu un joc mediocru și multe întrebări în ceea ce privește viitorul echipei care în sezonul viitor îşi doreşte promovarea în Liga a 2-a.

La final mai vreau să subliniez 2 aspecte: numărul bun de spectatori la un meci din eșalonul 3, undeva la 400-500 de oameni, iar al doilea fiind neacordarea pentru Foresta a două lovituri clare de la 11 metri, una în prima şi una în a doua repriză.

Rezultatele etapei XXI din Liga a III-a, Seria I:

Vineri, 5 aprilie:

  • FC Botoșani II – Oțelul Galați: 3-3

Sâmbătă, 6 aprilie:

  • Foresta Suceava – KSE Târgu Secuiesc: 1-1
  • CSM Focșani – Metalul Buzău: 3-0
  • Şomuz Fălticeni – Sporting Lieşti: 0-5
  • Bucovina Rădăuți – Știința Miroslava: 2-0
  • Gloria Buzău – CSM Pașcani: 2-1
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamț – Sănătatea Darabani: 3-0

Articol scris de: Dragos Negură

Sursa foto: Costi Solovăstru

Total
0
Shares
Related Posts