Despre Frumosu și weekend-ul petrecut acolo

Rareori mi-a fost dat să văd un fotbal atât de frumos la nivelul Ligii a V-a, iar pentru noi a fost prima experiență de acest fel în acest sezon. 

Duminică dimineața m-am trezit foarte entuziasmat de faptul că îmi voi petrece încă un weekend pe terenurile de fotbal din județ. La sfârșitul săptămânii trecute, am avut parte de o surpriză plăcută fiind pentru prima dată când urma să vizităm echipa din Frumosu. Am auzit doar lucruri bune și eram convins că toate aceste lucruri sunt reale. Așadar, duminică am vizitat liderul seriei a II-a din Liga a V-a, Forestierul Frumosu. Poate puțini dintre voi știu, însă în Frumosu cel mai întâlnit nume este ”Niga” și totodată din Frumosu vine și unul dintre cei mai talentați portari pe care i-a dat Suceava fotbalului românesc, Toma Marinică Niga.

Ne-am pornit din Suceava pe la ora 12:30, iar la ora 13:00 eram deja în localitatea în care avea să se desfășoare un derby local, cel dintre Forestierul Frumosu și Avântul Frasin. Am fost primiți de către președintele echipei, domnul Nicolae Niga, unul dintre puținii ”Niga” ai echipei. 🙂

Domnul Niga ne-a prezentat o scurtă istorie a echipei și ne-a relatat faptul că dumnealui este un împătimit al acestui sport și nu de puține ori a fost nevoit să se sacrifice din punct de vedere financiar, dorința acestuia și a echipei este ca în sezonul următor să facă parte din tabloul Ligii a IV-a.

Meciul stătea să înceapă, dar odată cu el și ploaia. Câțiva zeci de spectatori s-au adăpostit pe unde au putut pentru a urmări jocul. Prezenți la acest joc fiind și câteva persoane cunoscute nouă: domnul Gabriel Niga, vice-primarul comunei Vatra Moldoviței, Cristian Solcan, unul dintre antrenorii echipei din Vatra Moldoviței, dar și câțiva dintre jucătorii Vatrei. Un amănunt pe care vreau să-l punctez este faptul că cei de la Vatra Moldoviței au trimis câțiva tineri jucători la echipa din Frumosu înaintea acestui campionat, șase dintre evoluând în primul ”11”.

Cei din Frumosu au început foarte bine jocul, iar în minutul 4 au și deschis scorul prin Eduard Ciumău care l-a lăsat fără reacție pe portarul oaspeților. Trei minute mai târziu, cei de la Frumosu au fost aproape de a înscrie încă un gol, dar de data aceasta în propria poartă, însă norocul a făcut ca mingea trimisă cu capul să lovească bara porții. În următoarele minute, ”gazdele” au forțat golul doi, iar în minutul 12, Florin Andronicescu trimite puțin peste poartă, însă golul doi a venit un minut mai târziu când Ciprian Severin a început recitalul de goluri. La acest scor, gazdele au făcut puțin pasul înapoi și au așteptat greșeala adversarului, însă oaspeții au trecut pe lângă gol în minutele 26 și 38 când au creat puțină panică în careul lui Marius Pelinari. Dar cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 39 Ciprian Severin reușește dubla și duce scorul la 3-0, acesta fiind și scorul pauzei.

După pauză jocul a devenit puțin mai echilibrat, iar în minutul 58, nou-intratul Ilie Sahlean reduce din diferență după ce a scăpat singur cu portarul. Trei minute a durat diferența de două goluri pentru că Andrei Cuciureanu a dus scorul la 4-1 în urma unei greșeli a portarului Andrei Agafiței. Șapte minute mai târziu, Ciprian Severin reușește hattrick-ul cu un șut la colțul lung din afara careului. În minutul 75, cei din Frasin puteau să spele puțin din rușine în urma unui penalty pe care l-a obținut Ilie Sahlean în careul gazdelor, însă portarul din Frumosu, Marius Pelinari intuiește execuția lui Gabriel Nergheș și scoate mingea cu piciorul. Să fie oare Marius Pelinari următorul jucător de export al echipei din Frumosu?! Dacă nu e el, sigur Ciprian Severin merită o atenție mai mare din parte echipelor importante din Liga a IV-a, poate chiar și din Liga a III-a. În minutul 87, Ciprian duce scorul la 6-1 și totodată reușește al patrulea său gol în acest joc.

De ce l-am ales pe Ciprian Severin omul acestui joc?! 

Simplu. Cele patru goluri și evoluția sa din acest joc ne-a convins. Suntem siguri și de faptul că el nu se va opri aici.

Atmosfera, tobele și scaunele

Deși ploaia a alungat o parte din spectatori prezenți la acest joc, pe margine, undeva în două barăci acoperite erau adăpostiți câțiva susținători ai echipei din Frumosu cu tobe. Timizi au scandat de câteva ori pentru echipa gazdă. Deși zona este superbă din punct de vedere geografic și terenul cu siguranță ar fi arătat mult mai bine dacă nu ar fi plouat, scaunele din tribună par să nu reziste, fiind sensibile la orice atingere. Am avut ocazia să văd cum unul câte unul se rupea atunci când mingea ajungea în tribună.

Fair-play cum nu am mai văzut pe terenurile de Liga a V-a

Deși a fost un derby, jocul din teren a fost unul plăcut, jucătorii ambelor echipe au evitat contactele tari și au dat dovadă de fair-play pe tot parcursul jocului. La finalul meciului, atât antrenorii cât și jucătorii ambelor echipe s-au felicitat. AȘA DA, să mai vedem așa fotbal.

Andrei Rotundu (nr 7 – foto jos) cel mai scund jucător de pe teren sau Elton al celor din Frumosu

Pe Andrei l-am văzut anul trecut în cadrul proiectului ”Football in heaven” în jocul de la Broșteni atrăgând privirile tuturor celor prezenți. În ciuda staturii sale, nu se ferește de nici un duel cu cei mai înalți jucători ai adversarilor fiind unul dintre jucătorii apreciați de suporteri pentru munca și efortul pe care îl depune în timpul jocului.

Lotul echipei Forestierul Frumosu 

Primul ”11”:

 1. Pelinari Sergiu Mihai (portar)
 2. Smucila Cosmin Vasile
 3. Țebrean Andrei
 4. Ciumău Eduard
 5. Trufan Alexandru
 6. Aneci Vasile
 7. Chiriac Sergiu
 8. Cuciureanu Andrei
 9. Vaman Vasilică
 10. Severin Ciprian
 11. Andronicescu Florin Alex (căpitan)

Rezerve: 

 1. Tâmpău Florin-Alex
 2. Rotundu Andrei-Ifrim
 3. Melinte Ștefan-Alex
 4. Scripcă Cătălin-Ilie

Președinte – Niga Nicolae

Maseur – Niga Mihaela

Antrenor – Boinceanu Vlad

Frumosu, rămâne o experiență plăcută pentru noi și ne bucurăm că am avut ocazia să vedem un fotbal atât de frumos. Un fotbal în care am avut ocazia să văd o mulțime de jucători de perspectivă, iar după meci am făcut de curiozitate și un calcul a mediei de vârstă a jucătorilor: cei din Frumosu 20,4 ani, în timp ce echipa din Frasin avea o medie de vârstă de 21,5 ani (m-am raportat doar la primul ”11”).

Mă bucur foarte mult că am reușit să vizităm încă o echipă de-a lungul acestui proiect care cu siguranță nu se va opri aici. Țin să le urez atât celor din Frumosu cât și celor din Frasin mult succes mai departe și ”Doamne Ajută” să ne revedem cât de curând.

Mulțumim încă o dată președintelui Asociației Județene de Fotbal pentru susținere și pentru că faptul că este alături de fotbalul județean și totodată ținem să le mulțumim și colegilor de la NEst-TV Channel. Împreună facem mare fotbalul mic!

În această etapă nu putem desfășura acest proiect datorită zilelor în care se vor disputa jocurile. Vom reveni peste două săptămâni pe terenurile județului nostru. Până atunci vă dorim numai bine și sărbători cu bine!

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Gabriel Mihai

Total
0
Shares
Related Posts