Sponsori Sponsori

Derby local în drumul către baraj

Titulatura de derby în fotbal e folosită din cele mai vechi timpuri. Sintagma se referă mai degrabă la duelul rivalelor din același oraș sau din zone geografice apropiate. Odată cu trecerea anilor cuvântul derby a început să fie folosit și în contextul clasamentului (ex: locul 1 vs locul 2) chiar dacă cele două combatante nu au un istoric deloc comun.

Până acum aproximativ 10 ani județul Suceava era protagonistul derbyului local dintre echipa orașului indiferent de denumirea pe care a avut-o și vecinii de la Botoșani. Noi regresând, iar ei evoluând parcă neașteptat de mult și rivalitatea dintre noi s-a mai estompat. Dar s-a născut o altă rivalitate în județ. Desigur păstrând proporțiile și făcând o comparație mai degrabă cu iz de umor s-a creat o rivalitate de genul celei dintre Liverpool și Everton.

Spun asta pentru că și la noi în bătătură și în marele oraș britanic, distanța dintre stadioane e doar câteva zeci de kilometri, iar ambele echipe joacă în același eșalon. Probabil v-ați dat seama că mă refer la duelul Foresta Suceava – Bucovina Rădăuți. Un duel parcă din ce în ce mai aprins atât pe teren, dar și în afara lui.

Sâmbătă pe municipiul din Rădăuți vom consemna un nou episod al acestui derby local. Va fi probabil meciul cu cea mai mare miză din toate cele disputate până în prezent. Cu 7 etape înainte de finalul sezonului regulat, cele două echipe luptă aprig pentru un loc la barajul de promovare de la sfârșitul primăverii.

Bucovina e liderul seriei cu 25 de puncte, iar Foresta e pe trei cu 22, pe locul secund fiind Miroslava cu 23 de puncte acumulate. Având în vedere că primele două formații vor accede la baraj, titulatura de “meci de șase puncte” se potriveste ideal în contextul nostru. Rămâne de văzut ce ne va rezerva duelul de sâmbătă de la orele 15:00. Aprins și mai tare de rezultatul din tur decis la masa verde, Rădăuți – Suceava e chiar un meci de urmărit.

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts