Sponsori Sponsori

Băieții din Fălticeni, “Voluntari” în șaisprezecimile Cupei României

Sorții le-au scos în cale celor de la Șomuz pe nimeni alta decât formația de primă divizie FC Voluntari în faza șaisprezecimilor Cupei României.

Disputa va fi tranșată într-o singură manșă ce va avea loc între 21-23 septembrie pe stadionul “Constantin Jamaischi” din Fălticeni. Iulian Ionesi consideră că echipa sa nu are nimic de pierdut și cu un stadion plin în spate chiar poate spera să scoată formația lui Liviu Ciubotariu din cupă.

”Şansele noastre de calificare sunt mici, dar depind și de ce echipă vor alinia cei de la FC Voluntari. Cu stadionul plin, cine știe, poate producem surpriza”, a declarat imediat după tragerea la sorți, Iulian Ionesi, antrenorul fălticenenilor.

La fel de încrezător este și directorul sportiv al clubului, Iulian Darabă, care consideră că echipa sa poate lupta de la egal la egal cu FC Voluntari.

”Ne bucură faptul că după 26 de ani la Fălticeni va veni o echipă de Liga I. Suntem încrezători că meciul se va desfășura la Falticeni și cu siguranță va fi un eveniment sportiv important pentru comunitatea noastră. Întâlnim în Cupa României un adversar de Liga I, este favorită să acceadă în etapa următoare, dar meciul începe de la scorul de 0-0, asta înseamnă că teoretic sunt de 50-50% șanse de calificare. Ne vom mobiliza atât din punct de vedere organizatoric cât și sportiv să ne ridicăm la nivelul competiției.”, a precizat oficialul fălticenean.

Înființată în 2010, FC Voluntari este o echipă cunoscută iubitorilor de fotbal de la noi. Cea mai mare performanță a Bucureștenilor datează din sezonul 2016-2017 când au pus mâna pe Cupa României după o finală cu Viitorul Constanța.

Cel mai cunoscut jucător cu care va da piept Șomuz Fălticeni în disputa cu Voluntari e nimeni altul decât Gabi Tamaș. Fostul internațional ajuns la vârsta de 37 de ani este începând din acest sezon și în funcția de președinte al clubului. Printre cluburile la care a activat Tamaș se numără FCSB, Dinamo, Galatasaray, Norwich sau Watford.

Articol scris de: Marian Silviu

Sursa foto: Codrin Anton

Total
0
Shares
Related Posts

Revine Liga a2a

De săptămâna viitoare se reia Liga a2a, urmând ca Foresta Suceava să primească vizita echipei ASU Poli Timișoara,…