Cătălin Golofca a semnat cu un club de Liga a II-a

Mijlocașul Cătălin Golofca s-a despărțit de formația de primă ligă FC Botoșani și va evolua în liga secundă alături de un alt sucevean. 

Ajuns la 33 de ani, mijlocașul care și-a început cariera de fotbalist la Cetatea Suceava s-a despărțit la începutul acestui sezon de gruparea FC Botoșani și a semnat un contract cu Chindia Târgoviște, formație care a retrogradat la finele sezonului trecut în liga secundă. Golofca nu va fi singurul sucevean din echipă, fundașul central Florin Plămadă a ajuns și el în această vară la gruparea târgovișteană.

În 2016, la 26 de ani, mijlocaşul era cumpărat de FC Botoşani pentru 10.000 de euro, iar un an şi jumătate mai târziu era vândut la FCSB, pentru 400.000 de euro.

Nu s-a adaptat la FCSB, iar FC Botoşani l-a răscumpărat pentru aceeaşi sumă, şase luni mai târziu.

Cătălin Golofca a făcut o nouă stagiune bună la Botoşani, iar CFR Cluj a decis să-l transfere în vara lui 2019, în schimbul a 500.000 de euro.

După un singur an, Golofca a fost trimis sub formă de împrumut la Sepsi, iar în vara lui 2021 a fost cedat gratis covăsnenilor.

În iarna lui 2023, Sepsi l-a lăsat pe mijlocaşul lateral să se transfere înapoi la FC Botoşani, iar din această vară este noul jucător al celor de la Chindia.

Detalii statistice din cariera lui Cătălin Golofca:

  • la FC Botoşani: 115 meciuri, 22 de goluri, 19 pase decisive
  • la Sepsi: 85 de meciuri, 8 goluri şi 6 pase decisive
  • la CFR Cluj: 16 meciuri, 2 goluri şi o pasă decisivă
  • la FCSB: 15 meciuri, un gol şi o pasă decisivă.

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt.de, suceveanul Cătălin Golofca are o cotă de piață de 200.000 de euro.

Total
0
Shares
Related Posts