Andrei Ciutac: ”Decizia Federației Române de Fotbal nu se regăsește în ROAF”

Președintele executiv al Forestei Suceava, Andrei Ciutac consideră că Federația Română de Fotbal nu a respectat regulamentul pentru toate echipele. 

Invitat în cadrul unei emisiuni pe pagina de facebook SportSV.ro, președintele executiv al Forestei Suceava, Andrei Ciutac și-a manifestat nemulțumirea față de decizia luată de FRF. Acesta a declarat că decizia înghețării campionatului presupune respectarea regulamentului conform căruia echipa de prima poziție promovează, iar ultimele patru retrogradează. Iar în cadrul acestei întâlniri, reprezentanții FRF au stabilit pe diferite regulamente cum promovează unele echipe.

Andrei Ciutac: ”Până la finalul sezonului mai erau 42 de puncte puse în joc, se putea întâmpla orice”

”Întrebarea noastră către conducătorii FRF-ului a fost «Cine stabilește numărul de puncte de la care se dă barajul? Unde se regăsește acest număr de puncte? De ce 3 și nu 4?!». Probabil că s-a luat în considerare că între ocupantele primelor două locuri mai urma să se dispute un meci direct. Da, e un raționament, dar să ținem cont că mai erau 42 de puncte în care se putea întâmpla orice. Putea una dintre echipe să câștige în meciul direct și să întoarcă clasamentul și în următoarea etapă să piardă, iar situația să revină cum ar fi fost în urmă cu două etape. Unul dintre exemple care li s-a dat (nr. Federația Română de Fotbal) a fost Recea cu Baia Mare, urma la 3 zile de la data la care s-a decis suspendarea campionatului să se întâlnească în meci direct. Nimeni nu știe că ar fi câștigat Recea și diferența s-ar fi făcut de 5 puncte, la fel de bine cum nimeni nu știe că ar fi câștigat Baia Mare sau posibil să fi fost un meci egal, dar asta nu înseamnă că acolo s-ar fi decis campionatul. Un singur joc nu poate decide un campionat, iar noi nu am fost de acord cu decizia FRF pentru că dacă îngheți campionatul și promovează primul loc, atunci mai mult ca sigur ultimele locuri trebuie să retrogradeze.”, a declarat Andrei Ciutac, președintele executiv al Forestei Suceava. 

Vis-a-vis de viitorul echipei, Andrei Ciutac a precizat că așteaptă în continuare o decizie din partea Federației Române de Fotbal existând totodată și premise ca Liga a II-a să fie compusă din două serii în sezonul următor, acest aspect a fost dezbătut și de alte cluburi inclusiv de formații aflate în eșalonul secund care au motivat costurile mari la care se ridică unele deplasări.

 

Articol scris de: Adrian Negru

 

Total
0
Shares
Related Posts