AIRSOFT | ”Tinerii în natură. Școala curajului”, o soluție anti-stres

În data de 13 iunie 2021, asociația sportivă de airsoft A.S.A.L.T. și asociația de dezvoltare personală ”Frăția Lupilor” cu sprijinul Direcției de Tineret și Sport Suceava, a Inspectoratului de jandarmi  județean ”Bogdan Vodă” Suceava, postul de jandarmi montani-Frasin și al Primăriei Frasin au organizat primul event regional ”Urban Heroes” din istoria airsoftului sucevean, un sport nou în România.

Proiectul din care fac parte aceste activități în aer liber, ”Tinerii în natură. Școala curajului” este o soluție antistres pe care cele două asociații le oferă tinerilor și adulților pentru a-i scoate din casă, din fața calculatoarelor și de a-i duce în mijlocul naturii! Deși pare o joacă de copii, această activitate, airsoftul are o implicație deosebită asupra corpului și a stării de bine, deoarece prin adrenalina din timpul mișcării, oxigenul de calitate este absorbit mai repede de celule!

Dacă în alte sporturi jucătorii acționează singuri și unitar, airsoftul este în mod clar un sport de echipă. Misiunile din cadrul acestui eveniment au fost reprezentate atât de dominațiile unor teritorii cât și de transportul unor artefacte în diferite zone într-un timp bine definit.

Au participat asociații cu state vechi în airsoft (Carpațisoftair – Piatra Neamț, Urșii Bruni – Bistrița, Compania 7 – Iași, Airsoft Ranger – Iași, CSABT Botoșani, Bad Brothers – Botoșani, A.S.A.B. – Suceava, STAS – Suceava).

Cei doi președinți ai asociațiilor, Marius Mîndrilă și Lup Marius au declarat:

”În primul rând am dori să mulțumim sponsorilor noștri care ne ajută ca această activitate să crească pas cu pas: TopStrong, Sameday Curier prin Cadran Prod, Harivex , General Construct, Eleterm, Restaurantul Ceaunul Bunicii, Promo Plus, Marshall Birotix și Monitorul de Suceava. Am fost bucuroși de participarea unui număr mare de jucători profesioniști de airsoft și de impresia lăsată acestora deși noi suntem la început de drum! Ne gândim deja la următoarea acțiune și sperăm ca cei ce doresc să practice acest sport să ni se alăture cât mai repede.”

În ultimul timp, atât tinerii cât și adulții au căutat activități care să-i relaxeze și să-i facă să uite de monotonia urbană, iar airosft-ul a devenit tot mai popular printre aceștia. Evenimentele organizate de asociația sportivă de airsoft A.S.A.L.T. și asociația de dezvoltare personală ”Frăția Lupilor” au adunat tot mai multe persoane dornice de a cunoaște regulile unui joc pe care organizatorii l-au mutat de pe computer în viața reală.

Total
0
Shares
Related Posts