Sponsori Sponsori

Aissia Claudia Prisecariu, fălticeneanca de argint de la FOTE din Slovacia

Județul Suceava continuă să dea României sportivi talentați, iar atunci când te aștepți mai puțin, mai apar și surprize plăcute precum înotătoarea Aissia Claudia Prisecariu. Aissia este o tânără în vârstă de numai 14 ani care a obținut un rezultat uriaș în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) Banska Bystrica (Slovacia) 2022. Originară din Fălticeni, micuța înotătoare a obținut în prima probă medalia de argint fiind considerată deja o sportivă cu un viitor strălucit.

Una dintre profesoarele Aissiei de la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni, Dana Anton, a ținut să precizeze că micuța înotătoare nu are doar calități în acest sport, ci este un adevărat exemplu și atunci când vine vorba despre educație.
Redăm mai jos mesajul transmis de către profesoara Dana Anton despre eleva de argint a Fălticeniului.

“Aissia Prisecariu nu este doar pe podium la FOTE la 14 ani, ci și o elevă foarte bună la învățătură, de la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni. Aissia strălucește pentru că are părinți raze de soare. Mama este prezentă zi de zi în pauze, la școală, cu mâncare caldă pentru Aissia. Pentru că e teribil de greu pentru o mamă să-și vadă puiul la antrenamente de la ora 5, 6 dimineața ca mai apoi, puiul să stea la școală până la ora 14. Aissia strălucește pentru că are antrenori care i-au dat lucrul cel mai de preț: încrederea. Încrederea că un hobby te poate face să strălucești. Aissia strălucește dintr-un infinit de motive. Pentru mine, Aissia mai strălucește și pentru că a fost prima care m-a oprit într-o pauză:
“Doamna, vreau să vă rog ceva!” mi-a spus abia șoptit.
“Da, Aissia! Spune, te rog!”
“Vreți să transformați și clasa mea într-o sală de clasă SMART?!”
Prima intenție a fost să-i spun că nu avem fonduri, că nu este atât de ușor…
Dar zâmbetul, sinceritatea și curajul ei m-au făcut să rostesc altceva:
“Sigur, Aissia! Îți promit că următoarea sală de clasă SMART va fi cea în care învățați tu și colegii tăi!”
Acestea sunt adevăratele noastre raze de motivație!
Felicitări, dragă Aissia!”, a transmis profesoara Colegiului Național “Nicu Gane” din Fălticeni, Dana Anton.

Tot în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, Aissia Prisecariu va mai concura în probele de 100 m spate și ștafetă 4×100 m mixt feminin.

Total
0
Shares
Related Posts