Sponsori Sponsori

Visăm la Liga a II-a și jucăm de parcă nu am vrea

În ultimele două decenii nu am avut parte de prea multe satisfacții din punct de vedere fotbalistic, iar câte un meci de Cupa României în fața unor adversari din primul eșalon a mai adus zâmbetul pe fața microbiștilor suceveni, care din păcate sunt tot mai puțini. Nu am să le reproșez niciodată suporterilor că sunt de rezultat pentru că asta e doar o scuză, dar la Suceava, în ultimii ani, nici măcar la bine nu au fost suporterii aproape.

Au trecut mai bine de două decenii de la prezența echipei fanion în Liga I, acum acest eșalon a rămas doar un vis că poate într-un viitor nu foarte îndepărtat Suceava va avea din nou o reprezentativă la cel mai înalt nivel fotbalistic. Oarecum ironic cel mai înalt nivel fotbalistic și asta pentru că fotbalul din România a decăzut foarte mult în ultimii ani, rareori mai vezi un meci spectaculos în Liga I. Însă revenind la a noastră ligă de carton, a treia ca nivel fotbalistic din România, multe echipe abia mai supraviețuiesc, dar noi o ducem așa cum putem.

Nu pot să trec cu vederea și faptul că stadionul Areni arată cum arată, dar ce contează că la Tribuna a doua există riscul de a-ți pica o bucată de piatră în cap, noi vrem în Liga a II-a. Nu contest faptul că Dorin Goian a fost probabil unul dintre cei mai importanți fotbaliști pe care i-a avut acest județ de-a lungul timpului, dar nu e de ajuns să ai doar antrenor cu nume, îți trebuie și jucători. Până la un anumit punct, echipa a mers extraordinar de bine, dar ultimele două jocuri i-a îngrijorat nu doar pe suporteri, ci și pe cei care conduc fotbalul la Suceava pentru că ajungem să ne punem întrebarea ”Ce se întâmplă la Foresta?”.

Nu cred că e vorba de blesteme, dar îmi amintesc și acum vremurile de ”glorie” (dacă nu e prea exagerat) când evoluam în Liga a II-a și aveam speranțe de promovare, dar la un moment dat totul se ducea pe apa sâmbetei și terminam în cel mai bun caz pe la jumătatea clasamentului, iar anul următor o luam de la capăt. Parcă e firesc la Suceava să clachezi atunci când ți-e lumea mai dragă, dar vedeți voi, culoar ca acum spre Liga a II-a nu știu când vom mai prinde.

Poate că pentru noi e prea mult și Liga a II-a, poate că nu avem condiții, poate că ne amăgim cu jucătorii pe care îi avem, dar un lucru e cert, bani nu sunt. Visăm o finală pentru promovarea în Liga a II-a între Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți, dar s-ar putea ca niciuna dintre ele să nu se afle acolo. An de an, aceeași poveste, aceeași speranță și de fiecare dată sper să cânt alături de tot stadionul ”Ale, Suceava, ale/ Ale, Suceava, ale/ Adio, serie C”.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Fotograful Sportiv

Total
0
Shares
Related Posts