Un derby, o remiză și câte un punct pentru fiecare

Sâmbătă, la Fălticeni, a avut loc primul meci din acest an între două echipe ce reprezintă județul Suceava în Seria I a Ligii a III-a.

Disputat pe o vreme extrem de prietenoasă pentru un început de martie, meciul de pe Stadionul “Tineretului” a strâns o audiență decentă chiar și pentru unele meciuri din Liga I. Circa 500 de spectatori au luat loc în cocheta tribună de la Fălticeni, printre ei amestecându-se și câteva zeci de persoane venite de la Suceava.

Meciul a început conform calculelor hârtiei, iar după un început de meci în care Foresta mai mult căuta poarta, reușește să deschidă scorul. La capătul unei acțiuni bune purtate în viteză, Martin e găsit de o centrare perfectă a lui Artenie și nemarcat pune capul pentru un 1 la 0 meritat. La doar câteva minute după gol, același Robert Martin profită de o mare greșeală a fundașilor adverși, rămâne singur cu Pascal, dar se încurcă în propriile driblinguri și este blocat de portarul Șomuzului. Fără să convingă deloc având un joc mai mult la întâmplare cu mingi lungi aruncate în careul sucevenilor, Șomuz Fălticeni reușește totuși o egalare nesperată înainte de pauză, ca urmare a unei lovituri de pedeapsă transformată cu ceva emoții de către Eduard Julei, scor la pauza 1 la 1.

Repriza secundă începe în aceeași notă de dominare a Forestei, însă șuturile lui Căinari și Celeadnic din afara careului nu găsesc ținta. În minutul 60 e rândul echipei pregătită de Selim Benachour să primească lovitură de pedeapsă. La o insistență în careu a tânărului Martin care cade într-un duel cu un apărător advers, arbitrul arată punctul cu var. Artenie, cel care în etapa precedentă a transformat contra echipei secunde a Botoșaniului lovituri de pedeapsă, acum trage lamentabil mingea trecând mult peste poarta apărată de Pascal. După acel penalty parcă a fost un alt meci, Foresta nereușind să mai fie lucidă și să aducă periculos mingea în careul advers. Au fost 30 de minute de luptă surdă în care doar șutul frumos al nou-intratului Mateciuc de la aproximativ 25-30 de metri distanță putea schimba tabela. Totuși Foresta putea să se întoarcă la Suceava cu toate punctele dacă în minutul 85 Martin nu finaliza slab dintr-o poziție favorabilă. S-a terminat 1 la 1, rezultat ce o coboară pe Suceava un loc în clasament, până pe locul 7 cu 25 de puncte, în vreme ce gazdele de la Fălticeni obțin un punct prețios în economia campionatului ajungând la o zestre de 14 puncte.

După mici discuții în contradictoriu pe timpul meciului, spectatorii pleacă acasă, unii doar la câteva blocuri distanță, iar ceilalți se pregătesc de o scurtă deplasare de 25 de kilometri, majoritatea nefiind conștienți de faptul că derby-urile noastre se joacă în week-end la ore perfecte pe o vreme bună, dar la ani lumină de fotbalul adevărat!

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: Codrin Anton

Total
0
Shares
Related Posts