Turul județului la fotbal | Șomuzul Preutești și zona pitorească a stadionului

V-ați gândit vreodată că puteți urmări un meci de fotbal de pe șinile căii ferate? Ei bine, la Preutești, localnicii așa urmăresc fiecare meci acasă al echipei locale. Nu e prima dată când ajungem la Preutești și cu siguranță nici ultima dată. Prima experiență pe care am avut-o în această localitate a fost și ea destul de recentă, mai exact toamna trecută, atunci când s-a desfășurat proiectul ”Football in heaven”, iar Preuteștiul a fost inclus în acest proiect. Încă de pe atunci am văzut faptul că oamenii de acolo sunt oameni calzi, primitori sau cum e vorba aia «Cine seamănă, se adună!» pentru că totul pornește de la primarul comunei, Ion Vasiliu. La sfârșitul campionatului trecut, ne-am dorit să ajungem și la Preutești cu proiectul ”Turul județului la fotbal”, iar pe atunci din motive personale, atât eu cât și colegul meu, Lucian Acxanei nu am putut fi prezenți, însă au fost alți doi colegi de-ai noștri, Dragoș Negură și Gabriel Mihai. Ce am spus eu mai sus, au remarcat și ei.

După câteva luni, am revenit la Preutești, acolo, unde am avut parte de aceeași primire frumoasă și pe această cale ținem să le mulțumim atât domnului primar, Ion Vasiliu cât și membrilor echipei Șomuzul Preutești.

Așa cum obișnuim de ceva vreme, plecăm de acasă dis-de-dimineață pentru o pasiune nebună și de sezonul acesta am reușit să-l corupem și pe președintele AJF Suceava, Ciprian Anton, căruia nu pot să nu-i remarc talentul de comentator, probabil că și numărul mare de spectatori se datorează dumnealui. 🙂 Week-end-urile sunt mai frumoase când te întâlnești cu oameni cu care ai ceva în comun și anume o pasiune nebunească pentru fotbal. Pregătit ca întotdeauna, colegul nostru din fiecare duminică, Ciprian Anton a venit și de această pregătit cu informații, pe alocuri, când acesta trebuia să respire, am reușit și eu și colegul meu Lucian să mai spune două-trei vorbe. 🙂 Eh, glumim, chiar ne face plăcere să-l avem și pe dumnealui alături de noi. Iar această transmisie a joculu pe pagina de facebook a SportSV.ro nu ar fi fost posibilă fără ajutorul celor de la Preutești care ne-au pus la dispoziție internet prin cablu, dar și fără suportul material al televiziunii NEst-TV Channel.

Desfășurarea jocului 

Prima repriză a fost dominată în totalitate de oaspeți, aceștia creându-și ocazii mari de a marca. Iar în urma ocaziilor create a venit și golul înscris de Ionuț Duțică, cel care a stabilit și scorul pauzei.

Ce s-a întâmplat la pauză la cabine știu doar cei de la Preutești, care încă din debutul reprizei secunde au intrat cu o altă atitudine. Cristian Munteanu a egalat la 5 minute de la reluarea jocului, iar meciul devenise din ce în ce mai atractiv.

În tribunele stadionului am remarcat și câțiva jucători ai formației de Liga a III-a, Șomuz Fălticeni. Numărul spectatorilor prezenți la joc era unul destul de mare, aceștia fiind destul de liniștiți pe parcursul jocului, mai vocali fiind antrenorii celor două echipe.

În minutul 62, tabela arăta 2-1 pentru gazde după ce nou-intratul Constantin Casandra a profitat de o respingere în față a portarului celor din Liteni și a împins mingea în poartă.

În minutul 68, Cătălin Vasiliu a majorat scorul la 3-1, iar șansele Liteniului erau din ce în ce mai mici de a reveni pe tabelă. Scorul final a fost stabilit de sărbătoritul zilei, Andrei Ailenei care și-a făcut un cadou frumos de ziua sa.

Așa s-a scris soarta acestei partide în care Preuteștiul a obținut cea mai categorică victorie din meciurile directe cu Viitorul Liteni, scor 4-1.

Dacă ar fi să spunem ce jucător a fost MVP-ul Preuteștiului, ne este foarte greu să ne pronunțăm având în vedere jocul bun pe care l-au făcut toți jucătorii în repriza secundă.

Câteva amintiri din cadrul proiectului ”Football in heaven”

Lotul formației Șomuzul Preutești din cadrul acestui joc

Primul ”11”: 

 1. Silviu Iederan – goalkeeper
 2. Alexandru Crăciun
 3. Cezar Ciurlă
 4. Nicușor Kuruc
 5. Mihai Obreja
 6. Andrei Ciurlă
 7. Cristian Munteanu
 8. Ioan Gheorghe
 9. Florentin Ailincăi
 10. Andrei Ailenei
 11. Cătălin Vasiliu – căpitan

Rezerve: 

 1. Silviu Deneef
 2. Lucian Plăcintă
 3. Constantin Casandra
 4. Daniel Munteanu
 5. Gabriel Zaharia
 6. Petrică Dârjoancă

Banca tehnică: 

 1. Sorin Bădălan – antrenor secund
 2. Ion Vasiliu – antrenor cu portarii
 3. Constantin Adăscăliței – maseur
 4. Mariana Niculai – asistent medical
 5. Benone Mihăilă – delegat

Video meci integral Șomuz Preutești – Viitorul Liteni

https://www.facebook.com/sportsv.ro/videos/384128268935278/

Album foto

Total
0
Shares
Related Posts