Derby-ul orașului Salcea

Sunt un tip fără o “acasă” în mod propriu zis, o caut de când mă știu, să tot fie 20 de ani de atunci. Nu am nici cea mai vagă idee ce înseamnă să stai în locuri în care nu-ți face plăcere să stai, pentru că nu stau. Lasă că găsesc eu un colț al meu în care să mă simt bine, lasă că viața e prea scurtă ca să nu mergi unde iubești să mergi, lasă că deși a fost o săptămână proastă, vine duminica și au ai mei meci și nu e timp de cine, ce, când, unde, iar a făcut ăla așa și iar a zis aia pe dincolo.

Obișnuiesc mereu să ajung la teren încă înainte de a se perinda pe acolo jucătorii, tipul care pune stegulețele la colțul terenului, băieții care bat țărușii și leagă plasa și fiecare om ce contribuie cu o moleculă de efort pentru ca totul să fie ca la carte. Un moment de recunoștință pentru tipii ăștia cărora nu le spune nimeni nici măcar un -mulțumesc nene- în treacăt. Toată stima pentru dânșii.

Duminica asta o să fie diferită de restul pentru că nu facem deplasare la Negostina și nici nu așteptăm acasă Buneștiul. Jucăm noi cu noi. Nu știu de câte ori în fotbalul cel mic din fotbalul nostru mic, scuzați cu maxim regret pleonasmul, un orășel de 3000 de locuitori cum e Salcea a avut două echipe în confruntare directă într-un campionat. Probabil poți număra pe degete ocaziile, probabil ar fi greu de amintit măcar un eveniment asemănător la nivelul ăsta.

Unirea Salcea primește acasă pe Juniorul. Nu, nu Juniorul ăla ce joacă la Ițcani. Juniorul Salcea. Echipa rivală din urbe. Și poate că în meciul ăsta nu se înfruntă Steaua și Dinamo, Milan și Inter sau Real cu Atletico, dar păstrând proporțiile, Unirea – Juniorul a divizat locuitorii micuțului oraș cu aeroport în două. Exact cum se impart Madridul sau Milano la marile lor meciuri.

Cea mai bună apărare contra celui mai bun atac. Unirea, una dintre cele două formații ce au remizat cu echipa invincibilă care pare a fi Sporting Siminicea. Juniorul, echipa cu cele mai mari pretenții din serie. La mijloc o comunitate ce așteaptă ziua de duminică cu sufletul la gură.
Derby-ul orașului Salcea
Unirea Salcea – Juniorul Salcea
Duminică, 13.11.2022
Ora 11.00

 

Articol scris de: Marian Silviu

Total
0
Shares
Related Posts