TURUL JUDEȚULUI LA FOTBAL | RECOLTA FÎNTÎNELE – VIITORUL VEREȘTI, UN MECI CU ȘASE GOLURI

Episodul cu numărul doi din ediția a II-a a proiectului ”Turul județului la fotbal” ne-a adus față în față cu un derby local între Recolta Fîntînele și Viitorul Verești.  

Un nou weekend, un nou episod din cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal”. Astăzi am ajuns la Fîntînele, nu ne-a oprit frigul, vântul și ploaia ușoară care a străbătut localitatea timp de o oră. Noi ne-am făcut treaba, deși e greu să menții un proiect unde investești fără să câștigi ceva, dar facem asta din pasiune. Un proiect început la finele lui octombrie, anul 2017, inițiator al acestui proiect fiind Lucian Acxanei, care din motive personale s-a retras, cel cu care am împărtășit momente frumoase și mai puțin frumoase de-a lungul acestui proiect, cel care cu excepția a patru jocuri, a fost mereu alături de mine și de un coleg mai recent venit în GalbenVerde.ro, Ovidiu Munteanu, în cadrul acestui proiect. Astăzi, am pornit la drum împreună cu un tânăr cu un viitor frumos în jurnalism, Costi Solovăstru, alături de noi fiind și Nicu Horodenciuc. Vremea de astăzi, dar și gazonul pe care erau multe denivelări nu prea ne-a oferit bucuria de a vedea un fotbal frumos, deși scorul de 3-3 ne-ar contrazice, mulți ar crede că a fost un joc spectaculos, nu, chiar nu a fost.

Greșelile de portar au avut un rol major în jocul nereușit al ambelor echipe, obiectivul principal al ambelor formații era de a șuta la poartă în speranța că mingea care va lovi pământul va intra în poartă, lucru ce s-a și întâmplat la câteva din cele șase goluri.

Desfășurarea jocului

În minutul 15 al jocului, Palaghianu Silviu (Viitorul Verești) execută o lovitură de la circa 40 de metri de poarta adversă, șutul acestuia a ricoșat norocos în poartă după ce mingea a lovit pământul în fața porții și l-a surprins pe portarul gazdelor, Ciprian Scotnițchi, astfel scorul devenea 1-0 pentru formația lui Viorel Ailiesei. În minutul 22, Radu Luncariu, un jucător pe care l-am apreciat de fiecare dată când am fost prezent la jocurile în care a fost implicată Vereștiul, a încercat să profite de vântul care bătea spre poarta gazdelor și a încercat să-l surprindă pe Ciprian Scotnițchi cu un șut de la 25 de metri, însă mingea a trecut puțin peste transversală. Două minute mai târziu, portarul Vereștiului, Ionuț Ciornei a ieșit să respingă o minge aruncată în față de către gazde, însă mingea a ajuns tot la un jucător al formației din Fîntînele, care a centrat în care de pe partea dreapta de unde a reluat Marian Lăcătușu spre poartă cu o lovitură de cap, scorul devenea 1-1. Zece minute mai târziu, gazdele au preluat conducerea după o altă greșeală, involuntară aș putea spune având în vedere starea gazonului, după o lovitură liberă, fază la care portarul Ionuț Ciornei (Viitorul Verești) a respins mingea în fața porții după un șut cu pământul de unde a reluat în poartă Alexandru Dănilescu (Recolta Fîntînele). Golul de 2-1 al gazdelor a venit după o fază la care căpitanul celor de la Verești, Bogdan Ailiesei i-a reproșat centralului că ar fi trebuit ca marcatorul golului să fie scos afară de pe teren pentru că primise îngrijiri medicale, însă acesta s-a ridicat și s-a poziționat în careu reușind chiar să și marcheze. În minutul 45+1, Radu Luncariu (Viitorul Verești) o duce în avantaj pe formația din Verești după ce reușește golul de 3-2. O primă repriză în care Vereștiul a dominat jocul, în care ar fi putut să se și desprindă pe tabelă.

În repriza a doua, schimbarea porților a fost cu noroc pentru gazde care au reușit să înscrie în minutul 58 după o nouă gafă a portarului, iar de data aceasta în poarta Vereștiului nu mai era Ciornei, ci Răzvan Iurea. Repriza secundă a fost puțin mai tensionată, jocul mutându-se la mijlocul terenului, chiar și așa Fîntînele a ratat șansa de a câștiga meciul mai întâi în minutul 77, Caciuc Gheorghiță scapă în fața porții, dar se pierde cu firea la finalizare. În minutul 81, Sudureac Robert scapă singur spre poartă, trage cu sete, dar mingea lovește transversala. Două minute mai târziu, același Robert Sudureac scapă spre poartă după ce a insistat și recuperat o minge, acesta este ajuns din urmă, însă cu un ultim efort îl lobează din lateral pe portarul oaspeților care revine și respinge mingea în corner înainte ca aceasta să depășească linia porții. Meciul s-a încheiat cu un scor echitabil, 3-3. Omul meciului din punctul nostru de vedere a fost Robert Sudureac căruia i-am înmânat la finalul jocului mingea oferită de Asociația Județeană de Fotbal Suceava și de GalbenVerde.ro.

Echipa cu care Recolta Fîntînele a abordat partida de astăzi: 

 • Scotnițchi Ciprian (goalkeeper)
 • Daraban Emilian
 • Avasiloaie Ștefan
 • Caciuc Gheorghiță
 • Danilescu Alexandru
 • Lăcătușu Marian
 • Călin Florin
 • Sudureac Robert
 • Epure Petruț (căpitan)
 • Burda Eusebiu
 • Gavriliuc Marius

Rezerve:

 • Sîrbu Florin
 • Roman Dumitru
 • Prisăcariu Marian
 • Călin Ciprian

Antrenori:

 • Scutariu Daniel (A1)
 • Scutariu Gheorghe (A2)

În final, vrem să le mulțumim partenerilor noștri care ne susțin în desfășurarea acestui proiect: Asociația Județeană de FotbalNEst TV ChannelGazetaSV.roCosti SolovăstruNicu HorodenciucOvidiu Munteanuduminicapetarla.ro.

REZUMAT VIDEO

Total
0
Shares
Related Posts