Turul județului la fotbal | Poieni-Solca, viitorul sună bine

Sorții ne-au adus adus în acest weekend la Poieni-Solca, o echipă despre care am auzit doar lucruri frumoase. Deși formația din Poieni-Solca se află pe penultima poziție în campionatul Ligii a IV-a, lucrurile nu stau atât de rău pentru echipa pregătită de Lăzărean Foca. De ce spun lucrul acesta?! Pentru că astăzi, Sporting Poieni-Solca a primit vizita formației ACS Șomuzul Preutești, o echipă din prima jumătate a clasamentului cu jucători experimentați, iar evoluția jucătorilor din acest joc s-a ridicat la nivelul adversarilor, deși scorul final este unul usturător pentru gazde. Pentru a vedea cum au stat lucrurile aveți prezentată mai jos desfășurarea jocului.

Desfășurarea jocului 

Pe un teren îmbibat cu apă, jucătorii s-au luptat printre bălți pentru fiecare minge. Meciul a debutat cu o primă ocazie în minutul 6 a gazdelor, Adrian Parascan încearcă un lob peste goalkeeper-ul Preuteștiului, Ioan Silviu Iederan pe care l-a surprins ieșit din careul de 6 metri, însă mingea trimisă de jucătorul echipei din Poieni-Solca a trecut peste poartă. În minutul 9 al meciului, iese în evidență încă o dată Adrian Parascan care face un un doi cu Adrian Șandru, iar cel din urmă împinge mingea spre poartă, însă nu nimerește spațiul porții. În minutul 10, Sporting Poieni-Solca continuă să forțeze, iar până în acest moment, Adrian Parascan și-a creat câteva faze importante însă fără rezultat pe tabelă. În minutul 14, Cătălin Vasilu, un jucător despre care am mai vorbit în cadrul altor articole, scapă unu-la-unu cu goalkeeper-ul gazdelor, Daniel Buliga care parează șutul trimis de atacantul Preuteștiului. De precizat faptul că Daniel Buliga este veteranul echipei la 50 de ani.

Trei minute mai târziu, Costel Vicu scapă și el singur cu Daniel Buliga, acesta se opune încă o dată, mingea lovind bara porții, însă din nefericire pentru echipa din Poieni-Solca, mingea ajunge din nou la Costel Vicu care deschide scorul. În minutul 24, Andrei Șulschi are o execuție surprinzătoare, trimițând un șut de la 25 de metri, însă goalkeeper-ul Preuteștiului, Silviu Iederan scoate cu vârful degetelor mingea de sub bară. În minutul 32, Cătălin Vasiliu duce scorul la 2-0. Patru minute mai târziu, Andrei Ailenei are un șut formidabil de la 35 de metri, iar veteranul din poarta gazdelor scoate încă o dată fiind aplaudat de puţinii spectatori prezenți la meci. Socotelile aveau să se schimbe în minutul 43 când Andrei Șulschi a redus din diferență după o pătrundere în careu și un șut la colțul lung, fără nici o șansă pentru portarul oaspeților. 2-1 a fost scorul pauzei, un scor care le dădea speranțe celor de la Sporting Poieni-Solca.

Repriza secundă a debutat cum nu se putea mai bine pentru Sporting Poieni-Solca care a reușit să stabilească egalitatea prin același Andrei Șulschi. În minutul 62, Cătălin Vasiliu putea face 3-2, însă nou-intratul în poarta gazdelor, Cosmin Grădinariu își salvează echipa. În minutul 77 în două faze ale jocului, rând pe rând, Vasile Toderaș și Cosmin Grădinariu și-au salvat echipa. Un minut mai târziu, Cătălin Vasiliu face dubla și duce scorul la 3-2 pentru Șomuzul Preutești. În minutul 87, atacantul oaspeților reușește hattrick-ul.

Ușor pierduți, pe final, jucătorii gazdelor mai primesc o lovitură în minutul 90+2 când Adrian Ungureanu duce scorul la 5-2.

MVP-ul jocului din echipa gazdă

Deși proporțiile scorului sunt destul de mari pentru efortul pe care l-au depus mulți dintre jucătorii echipei gazde, la finalul jocului am decis ca premiul oferit de SportSV.ro (GalbenVerde.ro) și AJF să fie oferit jucătorului Andrei Șulschi, protagonistul unei duble pentru Sporting Poieni-Solca.

Alte detalii 

Deși este pen-ultima clasată, Sporting Poieni-Solca are câțiva jucători tineri interesanți care, cred că în urma unor antrenamente mai serioase, aceștia ar putea face față chiar și în Liga a III-a. M-am bucurat astăzi să-l revăd pe Adrian Șandru, un jucător pe care l-am remarcat împreună cu Lucian Acxanei la Concordia Grămești în Liga a V-a. Adrian a făcut un joc bun și astăzi, motiv pentru care mă bucur că după ce în sezonul trecut l-am văzut în Liga a V-a, în acest sezon evoluează în Liga a IV-a, cine știe poate de sezonul viitor îl voi vedea prin Liga a III-a.

Spuneam mai sus că am remarcat mai mulți jucători de la Sporting Poieni-Solca, așa este, toată echipa m-a surprins plăcut, însă problema principală a formației domnului Lăzărean Foca este legată de psihic, am observat că pe final, elevii acestuia au renunțat foarte ușor la luptă, fie probabil că nu mai putea fie că erau resemnați, iar lucrul acesta l-am văzut după ce scorul devenise 3-2. Per ansamblu, jucătorii de la Sporting Poieni-Solca s-au descurcat destul de bine, cu siguranță o vor face și mai bine de sezonul viitor.

Din discuțiile pe care le-am avut cu cei de acolo, de echipă se ocupă domnul Lăzărean Foca, administratorul unui magazin din localitate, iar o mică contribuție o are și primăria.

Imagini din ”tribune”

Lotul formației Sporting Poieni-Solca pentru acest joc

Primul ”11”:

 1. Daniel Buliga (goalkeeper)
 2. Vasile Toderaș (căpitan)
 3. Gheorghe Buburuzan
 4. Cosmin Galeș
 5. Vasile Toader
 6. Ciprian Holban
 7. Iulian Andriescu
 8. Andrei Șulschi
 9. Aurel Buburuzan
 10. Adrian Șandru
 11. Adrian Parascan

Rezerve: 

 1. Cosmin Grădinariu
 2. Gabriel Martolea
 3. Andrei Buburuzan
 4. Marian Marteniuc
 5. Andrei Hâncescu
 6. Valentin Tcaci

Staff: 

Lăzărean Foca – antrenor

Gheorghe Ilișoi – delegat

Experiența de la Poieni-Solca

Poieni-Solca o locație frumoasă, oameni frumoși și primitori. Totodată vorbele frumoase pe care le-am auzit despre localitate, echipă și oameni s-au dovedit a fi adverătate. Am găsit printre puținii oameni prezenți la acest joc, un respect deși echipa lor era condusă. M-am bucurat că nu am auzit injurii din partea celor prezenți, jocul s-a desfășurat exemplar din acest punct de vedere. Ținem să le mulțumim pentru faptul că au fost atenți cu noi și nu ne-au lăsat să plecăm până nu am servit un suc cu ei. Le rămânem recunoscători pentru fair-play-ul și bunele maniere de care au dat dovadă și cu siguranță ne vom mai întâlni și din sezonul următor.

Un album foto realizat în cadrul acestui joc

https://www.facebook.com/pg/galbenverde.ro/photos/?tab=album&album_id=2493129650737935

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Adrian Negru și Gabriel Mihai

Total
0
Shares
Related Posts