Turul județului la fotbal | Experiența ultimei etape din acest sezon

E o însorită dimineață de duminică, o zi ca oricare alta, o ultimă zi de relaxare înaintea unei noi săptămâni de muncă. Dar deodată, plăcuta rutină din viața mea dispare la gândul că astăzi reputația de “ziarist de weekend” îmi va oferi o nouă provocare. Împreună cu Gabi, fotograful nostru, voi merge la Preutești pentru a urmări meciul echipei locale Șomuz împotriva celor din Vatra Moldoviței în cadrul ultimului episod al sezonului doi din proiectul “Turul județului la fotbal”. Am plecat de acasă având în minte o expresie ce mie îmi place tare mult “calitatea unei povești e strâns legată de calitatea povestitorului”. Sunt conștient că ceea ce scriu influențează sute sau poate chiar mii de persoane care citesc iar astăzi, o dată în plus mi-am propus să nu dau greș.
Vreau să spun că drumul până în frumoasa localitate din apropierea Fălticeniului a fost poate cel mai emoționant drum către stadion pe care l-am parcurs vreodată. Îmi imaginam persoane care ne așteaptă cu drag, persoane care să ne explice faptul că deși nivelul e unul de amatori, pentru ei fotbalul e mai mult decât pasiune.
Ajunși acolo, așteptările nu aveau deloc să ne fie înșelate. O primire călduroasă, o primire demnă de o comunitate de oameni gospodari, fiecare de la mic la mare având rolul său bine definit în cadrul echipei. Surprins plăcut am rămas și de suprafață de joc. Una fără denivelări, curată, tunsă impecabil, probabil una dintre cele mai bune din fotbalul județean. Timpul trece, iar meciul stă să înceapă, o întâlnire din prima jumătate a clasamentului cu jucători care cândva au trecut pe la echipe profesioniste. Mă așez în micuța dar cocheta tribună oficială de unde partida are o priveliște superbă. După un început destul de echilibrat, gazdele preiau inițiativa, au câteva ocazii bune de a marca iar golul vine firesc. Cu 15 minute înainte de pauză, Aileni Andrei, cel desemnat de noi, jucătorul meciului, prinde un trasor formidabil, învingându-l pe experimentatul Axinte cu un șut de la peste 25 metri.
După pauză căldura toropitoare își pune amprenta asupra jocului, ambele echipe resimțind din plin efortul. Chiar și așa, gazdele noastre din Preutești mai au câteva șanse clare de a se desprinde pe tabelă toate rămânând nefructificate. Meciul se termină cu victoria Șomuzului, o victorie pe deplin meritată, din punctul meu de vedere, gazdele terminând sezonul pe locul 5. Vreau să subliniez implicarea cu care cei din Preutești trăiesc fiecare partidă de la primul spectator, până la domnul primar, fiecare încercànd să-iși aducă aportul la victoria favoriților. După meci am avut parte de o nouă scenă superbă.
Toți jucătorii și oficialii celor din Preutești s-au adunat în jurul câtorva mese pentru a sărbători victoria de astăzi și sezonul bun tocmai încheiat. În jurul meselor pline cu bucate jucătorii discutau pe seama partidei recent încheiată cu mai mult patos și implicare decât vedem pe la emisiunile de sport din România. Într-un mod absolut prietenesc își reproșoau pasele greșite, poziția din teren dar și reușitele individuale. Sincer aș fi stat ore în șir să-i ascult. Pe unii din ei parcă îi cunoșteam de ani de zile nu de câteva minute.
Am plecat de acolo mulțumindu-le pentru primirea de care am avut parte, pentru bucuria cu care trăiesc ei fotbalul și pentru toată emulația pe care au reușit să o creeze în comunitatea lor locală. Astăzi pentru mine a fost o duminică frumoasă, o duminică ce mi-a amintit de copilăria mea fotbalistică, atunci când tata mă ducea de mână pe stadion fără a ști că peste ani și ani o să-i împărtășesc pasiunea.
Articol scris de: Dragoș Negură
Sursa foto: Gabriel Mihai
Total
0
Shares
Related Posts