Viitorul Liteni promovează în Liga a III-a la finalul unui joc spectaculos cu Unirea Curtești

Felix Andronache a devenit eroul grupării pregătite de Demis Maranda și Cătălin Holca cu o reușită de senzație în minutul 92 a meciului. 

Într-o atmosferă de Liga a III-a, cu un joc spectaculos și multe goluri pe stadionul ”Ionel Pintilescu”, Viitorul Liteni și Unirea Curtești au demonstrat că merită să evolueze alături de formații precum Foresta Suceava, CSM Bacău, Bucovina Rădăuți sau Șomuz Fălticeni. Însă la final, doar una dintre cele două a obținut biletele către Liga a III-a, iar aceea a fost campioana județului Suceava, Viitorul Liteni. Gruparea pregătită de Demis Maranda și Cătălin Holca a avut parte de o manșă retur peste nivelul primului joc dintre cele două formații, iar botoșănenii au arătat că sunt o nucă tare și au început partida cu speranța unei ”remontade”.

În minutul 14, oaspeții dădeau primele semne ale unei reveniri prin atacantul Ionuț Galan care reușea deschiderea scorului în fața a peste 400 de spectatori prezenți la acest joc. Cu patru minute înainte de pauză, golgheterul Liteniului, Dănuț Lungu, avea să restabilească egalitatea pe tabelă. Însă bucuria gazdelor nu a durat decât două minute, Mircea Vechiu o readucea pe Unirea Curtești în avantaj pe tabelă și stabilea astfel scorul pauzei, 1-2.

După pauză, Demis Maranda l-a introdus în teren pe Felix Andronache, tânărul care avea să le aducă și promovarea, însă după câteva zeci de minute de suferință pentru că oaspeții aveau să ducă scorul la 3-1 prin Cătălin Mreană, iar scorul general devenea 5-5. După ce a ratat aproape din toate pozițiile și a bifat și o bară prin Răzvan Bîgu, gruparea lui Demis Maranda avea să dea lovitura de grație prin reușita senzațională semnată de tânărul Felix Andronache din minutul 92. Botoșănenii câștigă jocul în timp ce Viitorul Liteni suferă cea mai dulce înfrângere din acest sezon, dar reușește o promovare pe care județul Suceava o așteaptă din 2018 atunci când Șomuz Fălticeni a promovat în Liga a III-a.

Viitorul Liteni: Maihofer – P. Răzlog, Bumbac, V. Răzlog, Bîgu, Maftei, Nuțescu, Rusu, Lungu, R. Tomescu, Gliga. A mai intrat Andronache.

Unirea Curtești: Brașoveanu – Murărașu, Mreană, Horiceanu, Letos, Cucuruzac, Ionescu, Arapașu, Voiniciuc, Vechiu, Galan

Așadar, formația lui Demis Maranda și Cătălin Holca reușește un succes istoric pentru micuțul oraș din județul Suceava, o promovare în al treilea eșalon fotbalistic al României. Viitorul Liteni devine astfel cea de-a patra echipă suceveană prezentă în Liga a III-a după Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni.

 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Ionuț Tăbultoc (topbt.ro)

 

Total
0
Shares
Related Posts