Trei puncte de aur și o victorie neașteptată pentru Şomuz

Ieri a avut loc unul dintre cele mai surprinzătoare rezultate ale campionatului Ligii a 3-a, în urma meciului dintre Oțelul Galați și Şomuz Fălticeni, câștig de cauză având, în mod neașteptat, echipa oaspete.

Se pare că schimbarea antrenorului cu o zi înaintea deplasării le-a purtat noroc fălticenenilor și, deși nimeni nu le dădea nicio șansă înaintea partidei cu Oțelul, aceștia au reușit să îi învingă pe gălățeni și totodată să le ofere și prima înfrângere pe teren propriu. Echipa antrenată acum de Daniel Stoica, a fost învinsă la scor două etape la rând, primind în cele două meciuri 11 goluri, iar speranțele de a mai rămâne în Liga a 3-a se micșorau din ce în ce mai mult. Majoritatea iubitorilor de fotbal sucevean au crezut că și etapa aceasta este una ratată pentru Şomuz, declarând chiar și antrenorul secund Iulian Darabă că nu îşi propun prea multe pentru această deplasare și că vor încerca să se mobilizeze pentru următoarele etape. Cu toate acestea, cei doi antrenori au aliniat cel mai bun 11 în acest meci, exceptându-i pe Kuruk, accidentat, și Tomescu, suspendat. Chiar după cele 45 de minute ale primei reprize, tabela arăta în mod surprinzător 0-0, niciuna dintre echipe nereușind să marcheze. În apropierea finalului partidei, când deja rezultatul era neașteptat atât pentru oaspeți, dar mai ales pentru gazde, arătând în continuare 0-0, Gabriel Cotoară marchează singurul gol al partidei, declarând-o câștigătoare pe Şomuz și producând una dintre marile surprize ale campionatului. Prin această victorie, fălticenenii primesc o gură de oxigen şi reușesc pentru moment să se îndepărteze de zona retrogradabilă, clasându-se pe poziția a 11-a, cu 20 de puncte. Totodată, tinerii jucători ai Fălticeniului au prins mai multă încredere în ei, după ce erau cu moralul la pământ în urma înfrângerilor suferite. După cum spuneam ieri, aceștia vor fi antrenați în perioada rămasă din campionat de fostul antrenor al colegei de serie FC Botoșani, Daniel Stoica, care a adus cu el și câțiva tineri de perspectivă. Dacă acest lucru le va purta în continuare noroc, cum s-a întâmplat ieri, iar noul antrenor va reuși să păstreze formația în eșalonul al treilea, va rămâne de văzut în ultimele 8 etape care au mai rămas.

Chiar dacă nimeni nu ne dădea nicio șansă în această deplasare de la Galați, ne-am mobilizat tactic și am reușit să luăm toate cele 3 puncte. Oțelul a fost peste noi la capitolul posesie și ocazii de gol, dar pentru noi a contat rezultatul final. Cătălin Pascal s-a dovedit încă o dată ca fiind lider al echipei prin intervențiile avute în acest meci. După această victorie suntem încrezători că în următoarea etapă vom obține toate cele 3 puncte şi în următoarele etape vom mai produce astfel de surprize ca cea de astăzi. Felicitări jucătorilor pentru efortul depus și pentru victorie

, a declarat antrenorul secund Iulian Darabă.

Următoarea etapă se anunță din nou una dificilă pentru Şomuz Fălticeni, deoarece aceasta întâlnește una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, Ştiința Miroslava, sâmbătă de la ora 17:00.

Rezultatele etapei a XXII-a:

Marți, 9 aprilie, ora 17:00:

  • CSM Pașcani – Bucovina Rădăuți: 2-2
  • Ştiința Miroslava – FC Botoșani II: 2-0

Miercuri, 10 aprilie, ora 17:00:

  • Râmnicu Sărat – CSM Ceahlăul Piatra Neamț: 2-2
  • Sănătatea Darabani – Gloria Buzău: 0-6
  • Oțelul Galați – Şomuz Fălticeni: 0-1
  • Sporting Lieşti – CSM Focșani: 0-1
  • Metalul Buzău – Foresta Suceava: 1-1

KSE Târgu Secuiesc a stat.

Articol scris de: Nicoleta Humă

Sursa foto: Codrin Anton

Total
0
Shares
Related Posts