Tineri de perspectivă vs jucători cu experiență

Nu e titlul vreunui film, nu e vreo emisiune concurs, e întrebarea pe care mi-o pun în aceste zile vis a vis de transferurile pe care le fac principalele favorite la promovare din seriile 1 și 2 ale Ligii a III-a, Oțelul Galați și Foresta Suceava. E o perioadă de acumulări pentru echipele din eșaloanele inferioare de la noi și totodată o perioadă de transferuri importantă în perspectiva părții a doua a sezonului.

De ce am adus în discuție doar pe Foresta si Oțelul?! Nu minimalizez șansele la promovare ale celorlalte combatante, Rădăuți, Miroslava, Focșani sau Brăila, dar mi se pare că echipele lui Petre Grigoraș si Ivan Gvozdenovic au ceva în plus. Și acum să revenim la incipitul articolului. De la reluarea pregătirilor si până acum atât Foresta cât și Oțelul au făcut transferuri importante.

Pe Areni au sosit eminamente jucători tineri: David Knezevic, Darko Terzik, Yanis Zouaoui, Ion Postică sau Darius Vultur. Toți au până în 25 de ani, toți sunt încă la început de carieră , toți au teoretic mare dorință de afirmare. În schimb echipa manageriată de către fostul portar Cristian Munteanu, a continuat pe aceeași filozofie ca în vară. La Galați au ajuns jucători cu nume, trecuți pe la formații de prima ligă de la noi, dar și trecuți de prima tinerețe în fotbal.

Bârlădeanu, Cucu, Marquinios, sunt trei nume sonore pentru nivelul eșalonului al treilea, dar cu un regres vizibil în carieră în ultimii ani. Acum ați aflat și rostul întrebării din incipit. Oare cum e mai bine?! Să transferi jucători cu nume, dar trecuți de apogeul carierei sau tineri dornici să arate ce pot și ce vor de la fotbal.

Toate întrebările puse în articol își vor avea răspunsul peste aproximativ trei luni. Atunci vom afla dacă cei din conducerea de pe Areni au gândit bine sau dacă Munteanu și Grigoras au luat cele mai bune decizii. Sau poate o altă echipă din cele enumerate mai sus va fi laureata celor două serii. Până atunci un strigăt din adâncul inimii ”REDESCHIDEȚI STADIOANELE!!!”.

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts