Sponsori Sponsori

Stadionul Tineretului din Fălticeni va purta numele marelui fotbalist fălticenean Constantin Jamaischi

Schimbarea denumirii stadionului este un omagiu adus unuia dintre cei mai cunoscuți fotbaliști fălticeneni din anii ’60 și care a încetat din viaţă la Fălticeni, pe 19 mai 2020, la vârsta de 75 ani. 

Constantin Jamaischi este un nume cunoscut atât fotbalului local cât și celui național. Fostul mare jucător al formației Rapid București s-a născut în Topoloveni, judeţul Argeş și a fost ”adoptat” de Fălticeni după ce s-a refugiat împreună cu familia după cel de al doilea război mondial. Fălticeniul a reprezentat pentru el și rampa de lansare în fotbal, după care a urmat Rapid București, respetiv Sportul Studențesc. În anul 1967, Nea „Jami” așa cum îl cunosc mai toți iubitorii fotbalului a reușit să câștige cu Rapid primul titlu din istoria echipei. Iar pentru întreaga sa activitate, primarul Cătălin Coman împreună cu consilierii locali au dorit să-i aducă un omagiu fostului mare fotbalist fălticenean, motiv pentru care Stadionul ”Tineretului” se va numi de acum ”Constantin Jamaischi”.

„Consider că schimbarea numelui Stadionului «Tineretului», situat în strada Maior Ioan, cu numele unei glorii a fotbalului românesc este o recunoaştere a meritelor lui Constantin Jamaischi şi un semn de respect faţă de tot ceea ce a însemnat legendarul sportiv pentru fotbal și comunitate. Personal, cred că municipiul Fălticeni are în ultimii ani un stadion pe măsura numelui marelui fotbalist Constantin Jamaischi, iar prin atribuirea acestui nume fălticenenii, dar şi cei veniţi în municipiul nostru pentru a participa la diverse competiţii sportive pe acest stadion îi vor cinsti memoria astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre.”, a declarat Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni. 

 

Total
0
Shares
Related Posts