Sporting Vaslui – Bucovina Rădăuți, amânat din cauza numărului mare de jucători infectați cu Covid-19

Atât rădăuțenii cât și vasluienii se confruntă cu un număr destul de mare de jucători infectați cu coronavirus, motiv pentru care jocul de sâmbătă, 12 septembrie, a fost amânat. 

Rădăuțenii trebuie să mai aștepte puțin până când vor debuta în noua ediție de campionat după ce aproximativ 10 persoane din cadrul echipei au fost depistate pozitiv cu Covid-19. Nici de partea cealaltă, vasluienii nu stau mai bine din acest punct de vedere, nu mai puțin de 6 jucători sunt pozitivi în urma testului de Covid. Prin urmare, jocul dintre cele două formații va fi reprogramat, însă multitudinea de infectări trage un semnal de alarmă în rândul celor două echipe.

DSP Suceava a dispus o anchetă epidemiologică în urma rezultatelor testelor la clubul rădăuțean, iar staff-ul așteaptă măsurile pe care le vor lua autoritățile în ceea ce îi privește. Totodată, Iulian Ionesi, tehnicianul Bucovinei Rădăuți a anunțat că toți cei depistați pozitiv sunt asimptomatici și că își dorește ca DSP-ul să le permită în cel mai scurt timp să refacă testele.

În cazul în care toate cele 28 de persoane testate alături de contacții lor vor fi nevoite să stea în izolare timp de 14 zile, ar însemna ca Bucovina Rădăuți să-și compromită acest început de sezon, motiv pentru care ar putea pierde chiar și jocul din runda a doua a Cupei României.

Totodată, situația de la Rădăuți și cea de la Vaslui reprezintă un caz delicat care trage un semnal serios în fotbalul semi-profesionist, acolo unde aproape toate echipele nu-și pot permite să-i țină pe jucători în cantonament sau eventual într-o anumită locație.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Cristian Ploșceac

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts