Șomuz Fălticeni, victorie la limită în fața formației Aerostar Bacău

Început excelent de sezon pentru elevii lui Iulian Ionesi care vor fi prezenți pentru prima dată în 16-zecimile Cupei României după victoria cu Aerostar Bacău.

Șomuz Fălticeni pare să fie revelația începutului de sezon în Liga a III-a. Formația suceveană impresionează și în Cupa României unde a reușit să o învingă pe Aerostar Bacău cu scorul de 1-0, victoria care i-a adus accederea în 16-zecimile competiției. Microbiștii din județul Suceava pot vedea din nou la treabă o echipă de Liga I, însă cel mai probabil în cazul în care fălticenenii vor fi nevoiți să joace în nocturnă atunci variantele pentru jocul echipei vor deveni fie stadionul din Botoșani fie cel din Piatra Neamț.

Elevii lui Ionesi au trecut de formația băcăuană la limită în urma unicului gol al partidei înscris de Eduard Ciobanu în minutul 48.

Iulian Ionesi: ”Este destul de greu să luptăm pe două fronturi, dar ne asumăm și mergem înainte”

”Suntem fericiți că am ajuns până aici, personal sper să avem parte de un adversar în faza următoare de care să avem șanse să trecem. Dacă tot am ajuns până aici sperăm la mai mult. Mă bucură evoluția tuturor. Am debutat un copil de 2004, Cîrstean Gabriel din Vicov, Ciobanu născut în 2002 din Văratec a marcat un eurogol, Vitu joacă cu fractura de două săptămâni. Remarc spiritul de luptă al tinerilor noștri din judetul Suceava. Să nu uitam că 95% din lotul nostru este format din localnici. Nu îmi pare rău o clipă că mă bazez pe ei și sper că într-o zi o echipă de localnici va fi mult mai sus decât acum. Este destul de greu să luptăm pe două fronturi, dar ne asumăm și mergem înainte. Dedic victoria domnului profesor Marius Lup care și-a sărbătorit astăzi ziua de naștere. Este alături de noi cu sufletul și se simte asta în sânul grupului.”, a precizat antrenor echipei fălticenene.

Cu toate acestea, tehnicianul grupării Șomuz Fălticeni și-ar dori un duel cu Academica Clinceni pentru că astfel șansele ar fi mult mai mari pentru ca echipa să ajungă în optimile Cupei României.

Iulian Darabă: ”Ne-am bucura să reedităm jocul cu Dinamo București după 20 de ani”

”În primul rând vreau să felicit tot staff-ul tehnic, pe antrenorul Iulian Ionesi și întreg lotul de jucători pentru felul cum au pregătit și s-au dăruit în acest joc de cupă. Am venit după un semieșec pentru noi de la Vaslui cu doar un punct, dar astăzi am demostrat că suntem un grup unit și am trecut peste acel joc. A fost un joc foarte important pentru noi ca echipă cât și pentru oamenii din Fălticeni, deoarece știam că după acest tur de cupă vom juca cu o echipă de Liga a II-a sau Liga I. Nu a fost un joc spectaculos în ceea ce înseamnă fazele de poartă, deoarece a fost foarte bine pregătit tactic de ambele părți. Am câștigat printr-un eurogol și acest lucru a făcut diferența de pe tabela de marcaj. Mulțumim pentru sprijinul acordat Primăriei Municipiului Fălticeni și domnului primar Cătălin Coman, pentru condițiile foarte bune de care dispunem și în acest campionat. Mulțumim suporterilor care au fost astăzi alături de noi și care ne-au susținut pe tot parcursul jocului. Ne dorim ca după mult timp să aducem la Fălticeni o echipă de Liga I indiferent de numele acesteia.”, a conchis Iulian Darabă, managerul sportiv al formației Șomuz Fălticeni.

Pentru Șomuz Fălticeni urmează jocul din campionat, de pe teren propriu, în compania grupării CSM Pașcani, programat pentru sâmbătă, 11 septembrie, ora 17:00.

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Codrin Anton

Total
0
Shares
Related Posts