Siretul Dolhasca așteaptă tragerea la sorți a barajelor de promovare în Liga a III-a

Vineri, 19 iunie, Siretul Dolhasca, campioana județului Suceava, își va afla adversarele de la barajul de promovare în Liga a III-a. 

Casa Fotbalului va găzdui vineri, 19 iunie, tragerea la sorți în cadrul căreia vor fi stabilite meciurile de baraj pentru accederea în Liga a II-a, respectiv Liga a III-a în sezonul 2020-2021. Emoții mari sunt și pentru echipa pregătită de Constantin Ferariu care anunță că atât el cât și colegii săi sunt încrezători în șansele proprii în ceea ce privește acest baraj. Siretul Dolhasca, campioana județului Suceava va face parte din Regiunea 1, și anume Nord-Est din cadrul barajelor de promovare, regiune din care mai fac parte și orașele: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași și Vaslui.

Constantin Ferariu: ”Am încredere în colegii mei că împreună vom promova în Liga a III-a”

”Ca orice echipă care trage la promovare, este normal să-mi doresc să câștig și să promovăm în Liga a III-a. Sper să picăm în grupă cu Botoșani și Vaslui, deoarece sunt încrezător în forța echipei noastre și consider că vom putea să promova în urma acestui baraj. Pe băieți îi motivează gândul că la anul vor juca în Liga a III-a și de aceea ne dorim și ne propunem să fim cât mai buni!”, a declarat Constantin Ferariu, antrenorul formației CSO Siretul Dolhasca. 

Conform Hotărârii Comitetului de Urgenţă din 11 mai 2020, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2020/2021, 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

Conform aceleiaşi hotărâri, fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi, astfel:

– în conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării și ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, se împart cele 42 asociaţii rezultând următoarele 7 (șapte) regiuni:

  • Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
  • Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
  • Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
  • Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
  • Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
  • Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
  • Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

– pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele două mini-grupe de baraj a câte trei echipe din fiecare regiune

– primele trei echipe extrase vor alcătui prima mini-grupă, iar următoarele trei vor alcătui cea de-a doua mini-grupă de baraj. Ordinea extragerii va da fiecărei echipe numărul de ordine pe care îl va avea în tabela Berger de patru care va fi folosită pentru configurarea programului de desfăşurare a meciurilor din fiecare mini-grupă. Astfel, prima extrasă va avea numărul 1, a doua numărul 2, a treia numărul 3, a patra va avea numărul 1, a cincea numărul 2, a şasea numărul 3.

Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Liga 3.

Mai multe informații veți afla accesând următorul link:

https://www.frf.ro/recomandate/vineri-se-trag-la-sorti-barajele-de-promovare-in-liga-2-si-liga-3-in-direct-la-frf-tv

 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Foto: Gabriel Mihai Moroz

Total
0
Shares
Related Posts