Sfarghiu Talida, Sîrbu Mădălina și Bodnariuc Antonia, medaliate la Campionatul Balcanic de atletism

Trei dintre medaliatele României la Campionatul Balcanic de atletism pentru juniori indoor de la Istanbul sunt originare din zona Bucovinei. 

Duminică, 9 februarie, orașul Instanbul din Turcia a găzduit Campionatul Balcanic de atletism la care au reprezentat România și câteva sportive din județul Suceava. Sportivele Sfarghiu Talida, Sîrbu Mădălina și Bodnariuc Antonia, pregătite de Erzilia Ţîmpău la CSM Suceava şi CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, au obținut rezultate remarcabile în cadrul Campionatului Balcanic de atletism Juniori I. Evoluțiile sportivelor Sfarghiu Talida și Sîrbu Mădălina au adus României medalii de aur, în timp ce Bodnariuc Antonia a cucerit medalia de bronz.

Sfarghiu Talida a obținut medalia de aur la 1500 m, în timp ce Sîrbu Mădălina a cucerit aurul la 3000 m. Bodnariuc Antonia a cucerit medalia de bronz la ștafeta de 4x400m, tot la aceeași probă, medaliată cu bronz a fost și Sfarghiu Talida.

Erzilia Ţîmpău: ”Fetele s-au autodepăşit, sunt performanţe extraordinare.”

„Fetele s-au autodepăşit, sunt performanţe extraordinare. Practic, semifondul românesc prezent la Balcaniada de la Istanbul a fost format din atlete de la Câmpulung Moldovenesc. Talida şi Mădălina au concurat perfect, iar prin finişul solid au zdrobit concurenţa. Sunt mulţumită şi de Antonia, care a realizat de asemenea un timp bun la 800 de metri, însă de această dată nu a prins podiumul. S-a consolat însă cu medalia de bronz de la ştafetă, acolo unde a concurat şi Talida, cu toate că ele nu sunt specialiste în proba de 400 de metri. Trebuie precizat că aceste performanţe au fost obţinute în condiţiile în care sportivele amintite mai sus sunt junioare II şi au concurat cu adversare mai mari ca vârstă. După asemenea rezultate, sunt optimistă înaintea Naţionalelor de juniori”, a declarat antrenoarea Erzilia Ţîmpău.

Total
0
Shares
Related Posts