Tabăra de zi cu caracter sportiv și educativ ”Tinerii în natură. Școala Curajului”, un real succes

În data de 31 august 2020, a avut loc tabăra de zi cu caracter sportiv și educativ „Tinerii în natură. Școala Curajului” în pădurea ”Rediu”, din comuna Ipotești.

Proiectul educațional a cuprins tir cu arcul, airsoft, atletism, orientare în natură, elemente din școala focului, autoapărare, prevenția răpirii și a violenței stradale. La finalul stagiului s-au efectuat acțiuni de ecologizare și iginenizare a pădurii.
Organizatorii evenimentului au fost Lup Marius și Mândrilă Marius reprezentanți ai asociațiilor ”Frăția Lupilor” și „A.S.A.L.T.” Suceava, Moraru Cătălin Adrian, reprezentant al asociației sportive „Extreme Sport Suceava”, asociație de tir cu arcul și Liviu Găină reprezentant al asociației ”Frăția Ortodoxe” Suceava – ambii parteneri al proiectului educațional.
Evenimentul a fost susținut de Primăria și Consiliul local din Ipotești precum și RNP Romsilva, Direcția Silvică Suceava prin Ocolul Silvic Pătrăuți reprezentat de domnul inginer Chidoveț Stelian, cu care s-a semnat un protocol de colaborare.
Au fost invitați profesioniști din diferite domenii de la care cei prezenți au asimilat cât mai multe informații utile, atât în viața de zi cu zi cât și în situații speciale.
A fost prezentă doamna Liliana Orza și psiholog Mihai Moisoiu din cadrul Centrului Regional împotriva Traficului de persoane Suceava, specialiști ce au susținut o activitate de informare pe linia prevenirii traficului de minori și a cuprins aspecte teoretice privind definirea conceptului de trafic de persoane, profilul traficantului și a victimei, identificarea factorilor de risc și de vulnerabilitate pe specific de vârstă dar și modalități de evitare a expunerii la acest fenomen, psiholog Liliana Bujor care prin activitatea desfășurată a crescut coeziunea de grup și a favorizat intercunoșterea participanților, toate acestea având un caracter ludic bazat pe tot ce înseamnă sistemul de valori al copiilor la acest nivel de vârstă.

”Am fost foarte motivați să organizăm un asemenea eveniment în pădure. Mai ales în noua formulă de colaborare cu mai multe instituții de stat și oameni foarte pregătiți din mai multe domenii. În acest stagiu au fost prezenți 30 de copii cu vârste între 9 – 12 ani care au participat activ și cu bucurie la toate activitățile pe care le-am propus spre desfășurare.
Scopul taberei a fost unul de depășire a zonei de confort din mijlocul societății actuale preponderent sedentare, mai ales în contextul actual arhicunoscut, de restabilire și cunoaștere a propriei persoane dar mai ales de descoperire a adevăratelor posibilități umane exprimate direct prin activități din mai multe domenii realizate în mijlocul naturii”. Ne dorim să înmulțim aceste activități pe viitor pe mai multe paliere de vârstă de la copii până la adulți. Ne puteți găsi ușor pe rețelele de socializare.”, a declarat Lup Marius, președintele asociației ”Frăția Lupilor” Suceava, asociație de sport și timp liber. 

”Ne-am dorit să organizăm pentru copii această tabară în natură, unde am vrut să readucem interacțiunea dintre ei, care a lipsit în ultima vreme, atât cât s-a putut, în condițiile vremurilor în care trăim. Îmbinarea activităților a avut un impact benefic asupra copiilor, atât fizic și cât și psihic. Activitățile s-au desfășurat sub atenta supraveghere a partenerilor noștri din acest proiect. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui proiect “Tinerii în natură. Școala curajului” copii, părinți, voluntari și sponsori.”, a adăugat Mândrilă Marius, președintele asociației „A.S.A.L.T.” Suceava, asociație de airsoft.

”Frăția ortodoxă are ca motto: ”Împreună aducem mai multă bucurie”. Cred că ce am realizat în acest stagiu sportiv se vede în bucuria din ochii copiilor, dragostea frățească între participanți și organizatori. Practic este un obiectiv atins.”, a subliniat și Liviu Găină – reprezentant al Frăției Ortodoxe Suceava. 

Sponsorii acestui eveniment au fost: ”Harivex” , ”General Construct”, ”Eleterm”, Restaurantul ”Ceanul Bunicii”, ”Promo Plus”, ”Sameday Curier” prin ”Cadran Prod.”, Hotel ”Toaca BelleVue”, Tipografia ”Tipo Art”, ”Relax Regal” și Monitorul de Suceava.
Organizatorii au mulțumit și voluntarilor de la ”A.S.A.L.T:” Suceava, ”Extreme Sport” Suceava, ”Frăția Ortodoxă”, fotografilor Ilie Galațan și Găină Emilian.

Total
0
Shares
Related Posts