Să vină UTA pe Areni

Odată la fiecare trei ani fotbalul sucevean se îmbracă în haină de sărbătoare. Parcă venite ca o consolare pentru suporterii galben-verzilor aceste meciuri din Cupa României cu echipe de top ale țării aduc fie și pentru câteva ore sau zile vibrație în oraș. În 2016 a venit FCSB-ul lui Reghecampf, în 2019 Gaz Metan Mediaș pregătită la acea vreme de actualul selecționer Edi Iordănescu, la câteva săptămâni distanță pe Areni a poposit Dinamo, iar acum la Suceava ajunge UTA Arad.

E al patrulea meci mare pe care îl oferă Suceava în ultimii șase ani. Puțin, foarte puțin, e clar asta, dar mult mai bine decât deloc. Strict fotbalistic sunt destul de puține de spus despre jocul din play-off-ul Cupei României dintre Foresta și ”bătrâna doamnă”. Oaspeții lui Ilie Poenaru sunt în prima jumătate a clasamentului din Superligă, au aspirații fondate la play-off, alcătuiesc un lot omogen și au un stadion și un public pe alocuri occidentale.

De partea cealaltă, Foresta deși are un început de sezon aproape perfect cu 6 victorii și un egal din 7 jocuri oficiale, evoluează două eșaloane mai jos, pe un stadion ce deja a început să prindă trei generații de suceveni și are meciuri etapă de etapă cu Brodoc sau Darabani nu cu FCSB, Rapid sau Craiova. Dar chiar și cu toate astea povestea lui David și Goliat poate fi transpusă printr-o minune și pe Areni.

Cu un stadion plin care va vibra 90 de minute pentru galben-verzi, cu un moral și o formă de joc excelente, Foresta poate fi buturuga mică care să răstoarne carul mare. Și dacă nu va fi așa, iar ostilitățile vor decurge conform așteptărilor sunt convins că nu va fi nici un fel de problemă.

Peste câteva ore vom umple până la refuz Areniul, nu neapărat pentru o calificare istorică ci pentru a arăta odată în plus că suporterul sucevean nu a fost, nu este și îmi place să cred că nici nu va fi o specie pe cale de dispariție.

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: Foresta Suceava

Total
0
Shares
Related Posts