Așteptările mari duc la dezamăgiri mari

Nu de puține ori mi-am exprimat simpatia pentru formația suceveană și cu siguranță n-o să ascund lucrul ăsta oricât de mult aș vrea să par imparțial. Bineînțeles, respect toate echipele care activează în județul Suceava și cu atât mai mult îi respect pe toți cei care muncesc și a căror rezultate se văd în teren. Însă, ca și în viața de zi cu zi, și în sport sunt zile în care te ridici la nivelul așteptărilor și zile în care nu dai randament și dezamăgești. Foresta nu cred că a dezamăgit în derby-ul local cu Șomuz Fălticeni, cert este că echipa pregătită de Daniel Stoica a fost mult mai bună, iar moralul este unul ascendent și înaintea jocului din Cupa României cu Foresta Suceava.

Pregătirea bună din această vară, transferurile realizate, dar și seriozitatea jucătorilor au făcut din Fălticeni o echipă cu șanse reale de a ajunge la barajul de promovare în Liga a II-a. Revenind la jocul de sâmbătă, fălticenenii au oferit o lecție sucevenilor, motiv pentru care am să enumăr probabil cel mai important aspect:

  • cum să ai un buget mai mic decât cel al Sucevei, dar să ai rezultate mult mai bune

Nu știu dacă lipsa lui ”Goe” a afectat jocul echipei, tind totuși să cred că nu, pentru că la urma urmei nu joacă Goian, Bălan sau Ciutac, ci jucătorii din teren. Galben-verzii n-au jucat rău, au făcut-o chiar destul de bine, lucru pe care l-a remarcat și Daniel Stoica cu o ușoară modestie. Mai mult ca sigur, Șomuz are un progres extraordinar, îmbucurător atât pentru suporterii fălticeneni cât și pentru toți microbiștii din județul Suceava. Dacă-mi este permisă exprimarea, Vasile Padovei a pus ”pulanul” pe jucătorii Forestei. Zic de Padovei, clar cea mai inspirată schimbare după pauză făcută de fălticeneni, aș putea spune chiar omul meciului.

Nu sunt eu vreun mare analist de fotbal și nici nu reușesc să-mi adun chiar toate ideile pe care aș vrea să le expun aici, însă sunt convins că o eventuală înfrângere a Forestei, miercuri, în Cupa României, în fața Fălticeniului, cu siguranță nu va pica bine suporterilor, ar fi deja prea mult. Așteptările suporterilor sunt mult prea mari din partea unei echipe aflate într-o reconstrucție, iar relațiile de joc sunt umbrite de lipsa omogenității. Cum ziceam și în titlul acestui articol, ”Așteptările mari duc la dezamăgiri mari”.

Un lucru este sigur, Fălticeniul a arătat mult mai bine decât Foresta Suceava, iar asta o spune unul dintre miile de suporteri ai ”galben-verzilor”.

PS: Aș fi spus mai multe, dar îmi fac prea mulți dușmani.

PSS: Că vorbim despre Suceava, Rădăuți sau Fălticeni, toate-s a noastre, iar din astea toate, măcar una să fie la baraj.

Ăsta a fost un altfel de articol…

 

Articol scris de: Adrian Negru

 

Total
0
Shares
Related Posts