Sponsori Sponsori

Să fie premisele unui nou sezon ratat pentru Foresta Suceava?!

”Galben-verzii” au fost eliminați din Cupa României de câțiva dintre jucătorii care în urmă cu câteva sezoane îmbrăcau tricoul Forestei. Cornel Căinari a fost pe departe cel mai bun jucător de pe teren prin prisma celor trei goluri reușite în poarta suceveană. Una peste alta, Foresta s-a lovit de un zid în primul joc oficial din acest sezon, în condițiile în care în amicale au oferit speranțe microbiștilor suceveni. Cu toate acestea, visul Ligii a II-a este departe după evoluția de astăzi, iar echipe precum Dante Botoșani ar avea șanse cel puțin egale cu ale noastre pentru a promova în Liga a II-a.

Nu putem vorbi de un accident în acest joc, clubul sucevean este într-o continuă reconstrucție la nivel de lot, dar problemele sunt de altă natură la echipă. Cine știe, cunoaște, nu trebuie să mai dau explicații. Evident că mi-am făcut mulți prieteni, dar și mulți dușmani de când scriu despre fotbalul sucevean. Însă acum nu e despre mine, ci despre miile de suporteri care așteaptă ca într-o zi să simțim din nou aerul Ligii a II-a pe Areni, Liga I e SF pentru noi.

Totuși, e un start nereușit, Ionuț Moșteanu mai are astfel două săptămâni la dispoziție pentru a închega un prim unsprezece competitiv. Lipsa de omogenitate, dar totodată și lipsa de experiență și-a spus cuvântul în jocul cu Dante care trebuie apreciată pentru faptul că au o serie de jucători cu experiență, jucători care ar fi putut pune umărul pentru îndeplinirea obiectivului la Foresta, însă aceștia au părăsit Areniul din motive bine cunoscute.

Am spus-o mereu, un proiect de viitor nu se poate construi peste noapte și nici nu poți să te bazezi pe mercenari. Iarăși o să-mi sară în cap unii pentru că aș fi criticul de serviciu al echipei sucevene, însă mai sustenabil ar fi fost un proiect cu o echipă luată de la zero în Liga a IV-a, cu jucători suceveni, cei mai buni tineri, care într-un an ar fi putut să se omogenizeze. Dar continuăm să pompăm miliarde anual în încercări repetate a căror rezultate sunt cu mult sub așteptările suporterilor suceveni.

Vom trăi și vom vedea…

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Sportul botoșănean în imagini

Total
0
Shares
Related Posts