Primul derby al sezonului 2019-2020 are loc astăzi pe stadionul Areni

Stadionul Areni găzduiește, astăzi începând cu ora 17:30, meciul dintre Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți din Turul al III-lea al Cupei României. 

Cu o serie de modificări atât la nivelul lotului cât și la nivelul staff-ului față de sezonul trecut, ”galben-verzii” încearcă să-și ia revanșa în fața formației antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan. Din punct de vedere al statisticilor, rădăuțenii sunt favoriți în obținerea calificării în turul următor. În sezonul precedent, primul derby dintre cele două formații a avut loc tot în Cupa României, meci care s-a jucat pe stadionul Municipal din Rădăuți. Câștig de cauză a avut formația rădăuțeană care a reușit să marcheze golul victoriei în minutele de final. În campionat, elevii lui Dorin Goian și Daniel Bălan au obținut maxim de puncte din duelurile cu Foresta Suceava. 4-2 pe stadionul Areni și 4-1 pe stadionul Municipal au făcut din Rădăuți cea mai bună reprezentativă a Sucevei în sezonul precedent, lucru confirmat și de poziția din clasament la finalul sezonului.

În acest sezon, ambele formații au câștigat în prima etapă, Foresta Suceava a învins-o la scor de nereprezentare pe Sporting Liești pe teren propriu, în timp ce Bucovina Rădăuți a trecut la limită de Hușana Huși în deplasare, scor 1-0.

Pe undeva, Rădăuțiul a pierdut două piese importante din sezonul precedent, Vlad Stănescu și Andrei Cerlincă revenind în această vară pe Areni. Vom vedea astăzi dacă cei care îi vor înlocui pe Stănescu și Cerlincă o vor face cu succes.

În formația antrenată de Vespazian Colban se regăsesc câțiva jucători cu experiență sau cu reale calități, în mod cert, calitatea echipei este peste cea de sezonul trecut. Însă, de partea cealaltă, Dorin Goian și Daniel Bălan știu foarte bine să gestioneze astfel de jocuri. Rădăuțenii au avut un parcurs foarte bun și în jocurile amicale, unde au dat dovadă de omogenitate, aceasta reprezentând un mare plus.

Statistic vorbind, Bucovina Rădăuți este favorită în jocul de astăzi, dar casele de pariuri o dau favorită pe Foresta Suceava care are o cotă de victorie de 2.15, în timp ce Rădăuțiul are o cotă de victorie de 2.80.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Cristian Plosceac

Total
0
Shares
Related Posts