Prima competiție școlară de touchball a avut loc la USV

La finalul săptămânii trecute, sala de sport a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a fost gazda primei competiții școlare de touchball, intitulată ”Cupa Primăverii”. Întrecerea sportivă organizată de profesorul lector univ. dr. Virgil Larionescu a fost câștigată de Școala Gimnazială din Botoșana, urmată pe podium de Școala Gimnazială ”Dragoș-Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, respectiv de Școala Gimnazială Satu Mare.

Competiția s-a dovedit a fi un real succes în rândul elevilor, aceștia fiind extrem de încântați în practicarea acestui nou sport inventat chiar de către profesorul organizator, Virgil Larionescu și de către profesorul Paul Horga. De când a fost inventat, touchball-ul a devenit extrem de popular mai ales în rândul studenților de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Suceava, care ulterior l-au implementat în școlile unde au devenit profesori.

La următoarea ediție organizatorul dorește să invite cât mai multe școli din județ. Un număr mare de echipe aduce totodată un plus de spectacol și de competitivitate, iar acest lucru nu face decât să dezvolte potențialul psihomotric al elevilor.

Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru spectacolul sportiv oferit și vă dorim ediții viitoare cât mai reușite!

 

Articol scris de: Cristian Ploșceac

Total
0
Shares
Related Posts