Povestea merge mai departe

Victoria celor de la Liteni asupra Juniorului Salcea din sferturile fazei județene ale Cupei României la fotbal a fost o demonstrație pură a umanului din sport în general, umanului în forma sa cea mai sinceră, iar micile tensiuni din final au fost punctul final al acestei demonstrații.

Fotbalul seamănă destul de bine viața, într-un anumit punct atingi cerul doar pentru ca în clipa următoare să cazi, și atunci primești și un pumn, apoi te pierzi și atunci pierzi. Contează cum te ridici pentru că această cădere e inevitabilă.

E vorba despre toate bucuriile mici din viață pe care nu le prețuim destul până când ele sunt deja departe, se adună și se adună iar la un moment dat nu rămâne decât fraza de bază din mintea unor sportivi care au muncit și fizic și sufletește și totuși nu a fost destul: “azi nu a fost să fie ziua mea”.

Deși a condus cu 2-1 până în minutul 88, experiența celor de la Liteni a făcut ca Juniorul Salcea să piardă pe teren propriu cu 2-3 un meci în care ambele echipe meritau calificarea în semifinalele competiției. Din păcate fotbalul și sportul în general sunt un paradox, un paradox din care se nasc mult mai mulți campioni care nu ajung niciodată să fie campioni și să poarte coroana. Ei fac fotbalul frumos, ei sunt oamenii fără de care nu se poate.

E ceva legat de cei care fac totul din simplă plăcere, chiar dacă ei nu o știu și nu realizează, mereu e ceva ceva mai mult decât pot ochii să vadă. Au un farmec aparte de a face minunat totul. Ei nu se resemnează și nu dau cu piciorul tuturor ocaziilor de a picta ceva. Totul e un act de indârjire, de iubire, de suflet.

Dincolo de cuvinte, după un meci pierdut care a fost 88 de minute câștigat, consolarea rămâne motto-ul competiției, care sintetizează cel mai bine orice, indiferent că e ploaie, indiferent că e soare, povestea merge mai departe.

Celelalte rezultate înregistrate în sferturile fazei județene ale Cupei României:

Polul Nord Falcău – Academica Gălănești: 0-3

Releul Mihoveni – Victoria Vatra Moldoviței: 2-1

Bucovina Dărmănești – Şomuzul Preutești: 4-1

Articol scris de: Marian Silviu

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts