Pentru cine va fi vinerea neagră?!

Dacă aș întreba acum 100 de suceveni ce vor face mâine la ora 17:00, majoritatea dintre ei mi-ar răspunde clar și răspicat că își vor face ultimele pregătiri pentru Paște. Fără a neglija importanța celei mai mari sărbători a creștinătății, ştiu câțiva care mi-ar da alt răspuns.

Poate paradoxal, dar cred ca l-ar da mai intens şi direct decât ceilalți: “Ce fac mâine la 17:00? Păi e meci, joacă Foresta, voi fi pe stadion , sper să câștigăm.” Pentru cei din a doua categorie, “nebunii frumoși”, așa cum imi place mie să-i numesc, voi prefața întâlnirea de mâine. La ora 17:00, pe “Areni” vine ca oaspete Știința Miroslava. O comună din județul Iași ce de vreo 5-6 ani evoluează constant în primele 3 ligi de la noi. O formație care mie personal îmi dă impresia unei stabilități financiare peste media nivelului la care evoluează. Va fi probabil un meci echilibrat, un meci așa cum ar spune pariorii de “1×2”.

Referitor la partida propriu zisă, o să vă mai spun doar că Foresta are 4 jucători indisponibili, este vorba de Grumezescu, Rigonni, Celeadnic și Pavel. În cele ce urmează, o să vă dau două motive pentru care merită să fiți mâine în tribune: -1. Acum un an Miroslava câștiga pe “Areni” cu 3-2, meci după care Foresta Suceava retrograda matematic în Liga a 3-a, după 6 ani petrecuți în Liga a 2-a (aici pun în calcul şi fosta denumire Rapid CFR Suceava) -2. În tur, la Uricani, echipa gazdă de atunci a câștigat cu un categoric şi umilitor 4-0, practic meciul respectiv anulând orice șansă la promovare a echipei de pe “Areni”.

Așadar, pentru jucătorii şi suporterii echipei gazdă există posibilitatea unei mici revanșe. Fără să conteze enorm în economia campionatului, o victorie a Forestei mâine ar însemna revanșa în fața unui adversar ce în ultimele 2 jocuri le-a înscris 7 goluri elevilor lui Florin Cristescu. Două motive destul de bune pentru care, zic eu, mâine la ora 17:00 trebuie să ne întâlnim pe stadion. Așadar, opriți-vă două ore din făcut cozonaci și sarmale și poposiți pe “Areni” lângă cei care deja știu cum își vor petrece mâine acel timp.

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: Costi Solovăstru

Total
0
Shares
Related Posts