O fi de aur naționala României Under 21?!

A venit vara și odată cu ea și vacanța pentru aproape toate echipele sucevene indiferent de nivelul la care evoluează. Spun aproape toate pentru că Viitorul Liteni din postura de campioană a județului mai are un meci de jucat în returul barajului de promovare în Liga a 3 a împotriva celor de la Ozana Târgu Neamț. Așadar neavând atât de multe subiecte cu care să vă ținem aproape de noi o să ne delimităm puțin de la fotbalul județean, iar azi o să intrăm în febra Campionatului European de Tineret la care după o pauză de 21 de ani participă și națioanla tricoloră.

Echipa pregătită de Mirel Rădoi intră chiar azi în febra competiției urmând să înfrunte de la ora 19:30 națioanla Croației. Chiar dacă sunt o națională puternică cei din Croația sunt pe hârtie cel mai comod adversar al României din grupa C, deoarece alături de cele 2 se mai luptă pentru un loc în semifinale coloșii Anglia și Franța. Prin urmare o așa numită “grupă a morții” pentru tricolorii care vor avea 3 partide de foc la acest turneu final. Revenind la națioanla noastră destinată jucătorilor sub 21 de ani, aceasta este fără îndoială una dintre cele mai puternice din ultimele decenii. Având în componență jucători precum Ionuț Radu ( titular în Serie A ), George Puscaș ( titular la Palermo ), Denis Man, Ianis Hagi sau Andrei Ivan, România poate reprezenta surpriza plăcută a competiției. Speranțele noastre, într-o participare cât mai lungă la acest Euro, se leagă și de faptul că în campania preliminară tricolorii au avut un parcurs aproape fără greșeală într-o grupă din care a făcut parte și puternica națională a Portugaliei. Pe lângă motivația și satisfacția de a reprezenta țara într-o competiție de așa amploare jucătorii lui Rădoi vor mai avea un motiv pentru care să evolueze la capacitate maximă. Cu siguranță în tribunele stadioanelor din Italia și San Marino se vor afla impresari ai echipelor de top din Europa gata să pună ochii pe orice puști care va impresiona prin jocul său.

Așadar sperăm într-o participare cât mai lungă la acest turneu final din partea tricolorilor mici, o participare care să ne dea speranțe pentru viitorul fotbalului românesc și o participare care deși poate e prea forțat să ne scoată în stradă deocamdată. Hai România! Noi, suporterii tăi, indiferent dacă din tribune sau din fața micilor ecrane, vom fi alături de tine!

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: ProSport.ro

Total
0
Shares
Related Posts