Mihai Turiță s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani în urma unui stop cardio-respirator

Mihai Turiță a activat ca fotbalist în județele Iași și Suceava, iar mai apoi timp de aproximativ 3 decenii și-a dedicat viața pregătirii tinerilor sportivi. 

Născut pe 20 februarie 1948, în județul Iași, Mihai Turiță a terminat Liceul nr 8 din Iași. Acesta a fost junior al CSMS-ului făcând parte totodată din primul ”11” al echipei în finala Cupei Liceelor și Școlilor Profesionale, în 1967. Finală ce s-a disputat pe fostul Republicii, în capitală, meci în care a jucat și fostul mare portar al României, Vasile Iordache, cât și Mihai Romilă, ei fiind colegi timp de câțiva ani si prieteni până de curând, ambii stingându-se și lăsând un gol în urmă.

În ianuarie, 1968, a fost cooptat în lotul echipei mari, efectuând cu aceasta stagiul de pregătire centralizată de la Predeal. La sosirea în Iași nu a trecut examenul medical, descoperindu-i-se o afecțiune cardiacă. Și-a continuat activitatea în Divizia C, evoluând pentru Penicilina (fiind și angajat la Antibiotice) și ITA.

În anul 1973 a plecat la Vatra Dornei, dar în cele din urmă a semnat cu Bistrița Broșteni, în Divizia D, acolo fiind o productivă zonă minieră în acei ani. A jucat și a antrenat la Broșteni până în anii 2000. A format o serie de jucători ce au ajuns să joace chiar și pe prima scenă, cum ar fi Mihai Cîmpanu. A crescut generații de oameni și sportivi, si-a dedicat întreaga viață fotbalului și familiei, fiind un personaj îndreptat spre lectură, muzică de calitate și credință.

Totodată, acesta este apreciat în zonă pentru echipa pe care a format-o în anii ’70. Bistrița Broșteni fiind o formație competitivă care a impus respect în județ prin organizarea și totodată forța cu care mereu îți depunea candidatura pentru supremație în anii ’70, ’80 ’90 și chiar 2000.

Jan Turiță: ”Tata a fost omul care m-a învățat ce înseamnă fotbalul”

”Eu îi port recunoștință pentru toate, dar în special pentru momentul în care m-a dus la fotbal. El mi-a insuflat dragostea pentru acest fenomen și m-a susținut mereu și m-a înțeles întotdeauna.”, a declarat Jan Turiță, fiul lui Mihai Turiță. 

Mihai Turiță a decedat pe 8 ianuarie în urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, fiind internat de câteva ore acolo, ca urmare a unei insuficiențe cardiace.

Dumnezeu să-l ierte și să-l pună lângă cei drepți! Condoleanțe familiei!

 

Total
0
Shares
Related Posts