LPS Suceava s-a calificat la Faza Zonală a Campionatului Național U19

Dacă într-un articol anterior am povestit despre experiența de la LPS Suceava în cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal”, astăzi mă bucur să spun că LPS Suceava crește câteva generații de copii talentați. Antrenorii Răzvan Bîgu, Claudiu Sevaciuc și Marius Lup au reușit să alcătuiască câteva echipe de juniori de care vom mai auzi în viitorul apropiat.

Recent LPS Suceava a fost repartizată în Seria I a Campionatul Național U 19 unde au fost un număr de 9 echipe. Jucătorii antrenați de Răzvan Bîgu, Claudiu Sevaciuc și Marius Lup au obținut 13 victorii și 3 înfrângeri, iar la sfârșitul campionatului s-au situat pe locul al doilea care le-a permis să se califice la Faza Zonală. În această competiție LPS Suceava a fost repartizată în serie alături de echipe precum Odorheiul Secuiesc, CSMS Iași și Suporter Club Oțelul Galați. Faza Zonală se va desfășura la Iași în perioada 11-12 mai. Primul meci va fi împotriva celor de la Odorheiul Secuiesc.

Răzvan Bîgu: ”Am reușit să formăm o echipă foarte bună în ciuda plecării a șase jucători în iarnă”

”A fost un campionat reușit, ținând cont că în iarnă ne-am despărțit de șase jucători titulari care au făcut pasul spre Liga a III-a, dar am reușit să formăm o echipă care să continue lupta pentru calificarea la Faza Zonală. Împreună cu domn profesor Sevaciuc am muncit zi de zi pentru a reuși această performanță și pe această cale vreau să-i felicit pe copii pentru munca depusă și pentru performanța obținută.”

LPS Suceava este singura formație din Liga a IV-a care utilizează o formație de juniori U19 într-o competiție unde majoritatea echipelor au în cel mai bun caz o medie de vârstă a jucătorilor de 22-23 de ani. Motiv pentru care eforturile antrenorilor Răzvan Bîgu, Claudiu Sevaciuc și Marius Lup sunt de apreciat. Pe această cale, dorim să-i felicităm și noi pe cei de la LPS Suceava pentru performanța obținută și totodată le dorim succes și să reprezinte Suceava cu fruntea sus în această competiție.

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts