Sponsori Sponsori

La un nou drum cu aceleași gânduri

Cu pași repezi lunga pauză competițională de la Liga a III-a se apropie de final. Aproximativ două săptămâni ne mai despart de startul unui nou sezon la nivelul la care avem reprezentante la nivel de județ. Dacă Siretul Dolhasca a declinat invitația de a participa în noul sezon competițional, celelalte trei formații sucevene se pregătesc de zori pentru a face față cu brio rigorilor competiției.

Din motive subiective o să vorbesc din nou mai mult despre Foresta Suceava. E echipa orașului, echipa pe care am susținut- o mereu, echipa pentru care am răbdat frigul, căldura și ploaia. Spuneam acum câteva luni că nu aș mai vrea să văd pe Areni din toamnă, jucători precum Ichim, Vițelaru , Aioanei și exemplele pot continua. Consideram și atunci și consider și acum că sunt jucători tineri, localnici și nu numai care pe salarii și pretenții mult mai mici, ar juca infinit mai cu ambiție decât cei amintiți de mine mai sus. Nu știu dacă acel articol a avut 1% efect asupra conducerii clubului, dar mă bucur mult că strategia adoptată e cea pe care eu o consider sănătoasă. Până acum la Suceava au ajuns exclusiv jucători tineri sau foarte tineri. Fie că vorbim despre jucători suceveni la origine sau despre tineri crescuți de cluburi cunoscute ale țării. Toate achizițiile au avut o linie clară, vizibilă și sănătoasă, strict părerea mea.

Dacă luăm individual fiecare transfer o să observăm că majoritatea dintre ei jucau la cluburile anterioare. Fărcășan și Gal la juniorii CFR-ului , Săhlean și Zvoronciuc la Rădăuți, Rotaru la Ceahlăul. Nu acestea sunt toate transferurile Forestei, dar linia celorlalte e similară cu enumerația mea. Practic, cu excepția lui Vasile Vitu un jucător cunoscut la nivel local, care nu mai e la prima tinerețe în fotbal toate achizițiile au până în 25 de ani. Sper și sperăm cu toții, cei care susținem Foresta că noua strategie va fi una de bun augur. Dacă de două ori la rând s-a ratat promovarea prin aducerea unor nume sonore acestui nivel, care nu aveau în gând performanța și afirmarea ci mai degrabă banii, acum prin noua abordare sperăm ca anul 2020 să fie ultimul pe care Foresta Suceava îl petrece în eșalonul al treilea.

Dacă am avut sau nu dreptate, dacă din 12 septembrie spusele mele vor avea și sport în teren, rămâne de văzut. Noi cei care susținem Foresta, nu ne dorim decât să avem cât mai rapid posibilitatea de a intra pe stadion.

PS : Indiferent de transferuri, antrenor sau lot de jucători, revederea cu siguranță va fi una plăcută, pentru că pe Areni joacă echipa noastră, mai presus de numerele de pe tricou.

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts