De pe 15 mai unele sporturi revin la ”normalitate”, fotbalul mai are de așteptat

După două luni de stare de urgență decretată din cauza pandemiei de COVID-19, România trece, începând de la 15 mai, la stare de alertă, una care înseamnă, în continuare, o serie de restricții pentru populație. Anunțul oficial a fost făcut luni, 4 mai, de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a transmis că pericolul de infectare nu a fost îndepărtat și a vorbit și despre situația sportivilor.

Klaus Iohannis a transmis de la Palatul Cotroceni că sportivii de performanţă vor putea să înceapă cantonamentele după ce se încheie starea de urgenţă, dar competiţiile sportive încă nu vor fi reluate. Președintele a făcut referire, în primul rând, la sporturile individuale, precizând că, în continuare, grupurile mai mari de trei persoane sunt interzise. În această categorie din urmă se încadrează și fotbaliștii, care, teoretic, ar putea să se pregătească doar câte trei.

”Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil, de exemplu, să se iasă pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localitații. Deci sporturile individuale vor fi permise. Rămâne interdicția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber.

Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Atenție, sportivii de performanță! Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori. Atenție, ca să nu fim greșit înțeleși. Cantonamente, dar numai în condiții speciale, dar numai pentru profesioniști”, a anunțat Klaus Iohannis.

Total
0
Shares
Related Posts