Corina Șuhan – o pasiune pentru arbitraj dobândită de tatăl său, fost divizionar

Corina Șuhan, o tânără elevă de 18 ani de la Liceul Petru Rareș din Suceava, a reușit să facă pasul important în cariera sa de arbitru. Cu sprijinul tatălui său, care a fost arbitru divizionar, ea a urmat cursurile de arbitraj și a început să arbitreze la juniori. De-a lungul timpului, ea a acumulat experiență și a ajuns să arbitreze și meciuri la nivelul Ligii a IV-a și a V-a, printre care unul la Fântânele, alături de un veteran al arbitrajului județean, Ghiță Ignătescu.

Printre cele mai dificile momente se numără meciul de la Grămești, unde a trebuit să facă față atât spectatorilor agitați, cât și jucătorilor care nu respectau deciziile sale și ale colegilor săi. Însă, pentru Corina, toate meciurile care se încheie cu bine reprezintă experiențe frumoase, mai ales atunci când jucătorii respectă arbitrajul.

Corina a subliniat că principalele dificultăți cu care se confruntă arbitrii la nivel de județ sunt oamenii care nu respectă acest sport și bazele sportive care lasă de dorit. Aceste probleme variază de la terenuri necorespunzătoare la lipsa vestiarelor și chiar la delegați și jucători care jignesc arbitrii.

În ciuda acestor probleme, Corina continuă să lucreze din greu și să se pregătească corespunzător pentru toate meciurile. În viitor, ea își dorește să devină arbitru divizionar și să arbitreze cât mai multe meciuri. De asemenea, ea își încurajează și pe alte fete care doresc să urmeze această carieră să nu se lase descurajate de faptul că fotbalul este un sport predominant masculin.

În final, Corina avertizează că nu există nimic care să stea în calea succesului, dacă îți place cu adevărat fotbalul și îți dorești să aplici legile jocului.

Total
0
Shares
Related Posts