Foresta Suceava, antrenament bun înaintea meciului din Cupă

Foresta Suceava a învins-o cu scorul de 3-0 pe formația Oțelul Galați, una dintre așa zisele pretendent la promovare. 

Petre Grigoraș a avut parte de un debut cu 3 puncte în fața formației pe care a antrenat-o sezoane bune, Oțelul Galați. Publicul prezent la acest joc i-a scandat numele noului tehnician al Forestei încă din startul meciului, atmosfera fiind de Liga I, și credeți-mă că nu exagerez, având în vedere ce echipe avem în momentul de față în primul eșalon fotbalistic. Nu doar publicul a fost la înălțime astăzi, ci și cei 11 jucători pe care Petre Grigoraș i-a trimis în teren. De remarcat și jocul celor trei jucători care au intrat în repriza secundă: Vasile Boca, Andrei Pavel și Robert Martin. Ultimul a pus cireașa de pe tort în victoria cu 3-0 în fața Galațiului. Singura mea curiozitate este legată de jocul lui Marius Matei, l-a văzut cineva în jocul de astăzi?! Ce-i drept, de foarte puține ori au trecut cei de la Oțelul Galați de mijlocul terenului, și mă întreb totuși, tentativa asta de echipă este contracandidata Forestei în lupta pentru promovare?!

Ok, am să las deoparte ironiile și aroganțele față de adversarii Forestei de astăzi, însă jocul ”galben-verzilor” s-a ridicat la nivelul și așteptările tribunelor. Aș vrea să caracterizez jocul fiecărui jucător în pare și am să încep cu portarul, Ionuț Ailenei, care în afară de mingea trimistă de Marius Matei pe care a reușit să o împingă în bară în ultimul moment (singura ocazie a celor de la Oțelul în tot acest meci) a avut un meci de încălzire pentru Cupa României. Mădălin Onofraș, constant, urcări bune în bandă și poziționare bună. Paul Mateiciuc și Andrei Vițelaru, stâlpii apărării ”galben-verzilor”, am ajuns la Dudu Drugă, căpitanul echipei, se pare că este continuatorul lui Dorin Semeghin, sperăm să nu fie trimis și el la șah, un joc foarte bun făcut de el astăzi. Vlad Stănescu și Teodor Lungu, sau cum ar trebui să le spunem de fapt, tunarii echipei, un joc constant și din partea lor. Mai urcăm puțin și dăm de o linie mai ofensivă, dar și foarte bună, trioul Cornel Căinari – Matteo Rigoni – Vasile Hagiu. Căinari a jucat rolul de magician cu adversarii săi de astăzi, despre Matteo Rigoni, putem spune că și-a intrat foarte bine în rol, chiar dă venise după o accidentare, un gol meritat, probabil că îl merita și pe al doilea, dar bara s-a opus. Vasile Hagiu l-a înlocuit cu succes pe Aurel June, pot să spun că cei din conducerea Forestei au fost norocoși că Hagiu nu a fost și el selecționat pe la echipele naționale de juniori (bine, să nu mă înțelegeți greșit, pentru el ar fi fost bine, nu cred că s-ar opune cineva din conducere unei eventuale convocări). Alexandru Marin, candidat serios la titlul pentru golgheterul campionatului.

Marius Matei a făcut și el un joc bun… pentru Foresta desigur. 🙂

Sincer, nu m-am putut abține… Revenind și la cei trei jucători care au intrat pe parcurs, Andrei Pavel l-a înlocuit pe Vlad Stănescu cu succes, același lucru l-a făcut și Vasile Boca atunci când i-a luat locul lui Rigoni. Robert Martin, chiar mă întrebam câte goluri o să dea în acest sezon, a marcat și astăzi, de cum i-a luat locul lui Alexandru Marin. Sunt posturi unde ”galben-verzii” sunt acoperiți cu jucători de valori apropiate, iar lucrul acesta l-am văzut și astăzi.

De menționat și faptul că publicul a fost unul numeros și foarte activ, încurajându-și echipa din primul minut până în ultimul minut. Țin să vă felicit pe toți pentru cum v-ați comportat și încurajat echipa. Apropo, și eu am rămas fără voce la goluri. 🙂

După joc, în cadrul conferinței de presă, Petre Grigoraș a ținut să le mulțumească spectatorilor prezenți și speră că numărul lor să crească de la meci la meci, iar rezultatele pe care echipa le va obține să fie satisfăcătoare pentru toată lumea.

Știu că ar fi trebuit să fiu puțin mai obiectiv și echidistant, însă, ca fost membru al galeriei al echipei locale, indiferent de numele pe care acesta l-a purtat în trecut și pe care îl poartă în prezent, inima mea este tot pe stadionul Areni. Hai Foresta! 🙂

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Costi Solovăstru

 

 

Total
0
Shares
Related Posts