fbpx

Finalul sezonului 2019-2020 a Ligii a III-a s-ar putea încheia într-un format play-off și play-out

Cunoscută fiind situația actuală a activităților sportive și numai, președintele FRF, Răzvan Burlanu împreună cu membrii Comitetului Executiv al FRF au discutat diverse variante pentru a duce la bun sfârșit actuala ediție a competițiilor interne.

Astfel, în ceea ce privește Liga a III-a, aceștia au luat în calcul și posibilitatea unui sistem de tip play-off și play-out pentru a nu compromite întreg sezonul. Până la întreruperea tuturor activităților sportive, la nivelul Ligii a III-a s-a disputat un singur joc din partea a doua a campionatului, rămânând totodată încă 15 jocuri de disputat. Pentru că starea de urgență ar urma să se încheie pe data de 16 aprilie, iar pe 19 aprilie ar urma să fie Sărbătorile Pascale, este clar că în cea mai bună situație campionatul se va relua abia după data de 19 aprilie. Toate aceste aspecte depind și de cum va decurge pandemia cu coronavirus în țara noastră.

După ce Răzvan Burleană alături de membrii Comitetului Executiv al FRF s-au consultat cu majoritatea conducătorilor din eșalonul al treilea, aceștia au ajuns la un acord pentru a putea duce acest sezon la bun sfârșit și anume implementarea unui sistem play-off, respectiv play-out, care ar favoriza stabilirea ierarhiei finale prin reducerea numărului efectiv de meciuri.

Președintele executiv al Forestei Suceava, Andrei Ciutac a prezentat o variantă a Comitetului Executiv al FRF care s-a discutat în cadrul întâlnirii.

Andrei Ciutac: ”E o variantă pentru vremuri de criză” 

„Pentru reducerea numărului de meciuri, s-ar putea crea un sistem de tip play-off (locurile 1-8) și play-out (locurile 9-16). Meciurile de disputat ar fi șapte de fiecare echipă și nu paisprezece, urmând să se joace invers decât în tur. La final ar fi un clasament corect între opt echipe, cu rezultate obținute tur-retur. S-ar putea juca în 30-35 de zile, chiar și după jumătatea lunii mai, dacă se prelungește criza. Nu putem împinge campionatul pâna in luna iulie, când pot fi și 40 de grade afară”, a declarat Andrei Ciutac, președintele executiv al Forestei Suceava.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Leave a Reply