Final de sezon în Liga a III-a | Primele concluzii…

În acest week-end s-a tras cortina peste un nou sezon de Liga a III-a.

După cum bine știți, județul Suceava a avut parte de o reprezentare numeroasă, 3 formații participând în acest sezon în Seria 1 a competiției. În ordinea locului ocupat în clasament, voi face o scurtă analiză a celor 3 echipe.

Fără doar și poate cea mai solidă participantă a județului în acest sezon a fost Bucovina Rădăuți. Multe voci spun că aceasta este cea mai bună echipă a celor din Rădăuți din istorie. Antrenați de Dorin Goian și Daniel Bălan, rădăuțenii au terminat sezonul pe locul secund în fața unor echipe cu nume mult mai sonore. Sunt de părere că dacă în serie nu exista o echipă atât de puternică precum Gloria Buzău, cei din Rădăuți s-ar fi luptat la promovare până în ultimele etape. Deși nu mulți se așteptau, sezonul foarte bun al celor de acolo nu e unul total întâmplător. În vara trecută, la echipă au venit jucători buni pentru acest nivel: Vlad Stănescu, Andrei Cerlincă, Vasile Dănilă sunt doar câteva nume cunoscute publicului sucevean care au contribuit din plin la acest sezon reușit. Fără îndoială, cei doi tehnicieni au avut și ei rolul lor în rezultatele bune ale echipei. Cu o experiență vastă la nivel profesionist, Goian şi Bălan au știut cum să-şi motiveze elevii şi să-i facă să joace la capacitate maximă. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Rădăuți din vară, pentru că acest sezon obligă la rezultate cel puțin la fel de bune, iar cei de acolo nu vor avea deloc o misiune ușoară în a păstra jucătorii de valoare.

Trecem la echipa fanion a județului, Foresta Suceava, cea care a ocupat locul 6. Cu un lot bun pentru acest nivel, echipa de pe “Areni” nu a reușit să obțină ce şi-a propus la începutul sezonului şi anume promovarea. Cu foarte multe schimbări în cadrul lotului, atât în vară, cât și în iarnă, Foresta a alternat meciurile foarte bune cu cele extrem de modeste. O schimbare vizibilă în bine s-a văzut odată cu numirea ca antrenor principal a fostului mare fotbalist sucevean Florin Cristescu. Acesta, înlocuindu-l în martie pe tunisianul Benachour, a reușit să aducă un suflu nou la echipă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Rămâne întrebarea “Unde era Foresta în clasament dacă antrenor era Florin Cristescu încă din prima etapă?”. Pe “Areni” va fi o vară cu adevărat fierbinte. Cei de acolo anunță clar că își doresc promovarea, iar după cum am văzut, aceasta se poate realiza doar cu un parcurs aproape perfect. Interesant de văzut și cine va antrena din sezonul viitor echipa, fie va rămâne principal Florin Cristescu, fie cei din conducere vor numi un antrenor nou.

În sfârșit, cea de a treia reprezentantă a județului în eșalonul al III-lea a fost Şomuz Fălticeni. Cu un lot format și din jucători amatori, cei din Fălticeni au reușit performanța de a se salva de la retrogradare. Cunoscându-şi limitele, cei de la Şomuz au reușit să obțină puncte din meciurile esențiale cu echipe din partea de jos a clasamentului, ceea ce a fost sinonim cu realizarea obiectivului. Rămâne de referință victoria superbă a Fălticeniului în fața celor de la Oțelul, într-un meci disputat chiar la Galați.

Cu siguranță va fi o perioadă de vară extrem de interesantă și la Rădăuți şi la Suceava, dar și la Fălticeni. Bucovina va trebui să-şi continue statutul de echipă bună a seriei, Foresta va trebui să-şi recastige publicul printr-un sezon în care va ataca promovarea, iar cei de la Şomuz vor avea misiunea de a-şi face un lot cu care să nu mai aibă emoții până în ultima etapă. Cu siguranță noi vom fi aici pentru a vă relata tot ce e mai important din pregătirea și transferurile celor 3 echipe. Până atunci, le urăm fotbaliștilor şi staff-ului tehnic vacanță plăcută și spor la decizii bune în favoarea fotbalului sucevean.

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts