Dorin Goian și Daniel Bălan, debut nefericit pe banca Forestei Suceava

Foresta Suceava începe cu stângul noua ediție de campionat a Ligii a III-a după înfrângerea de pe teren propriu cu Știința Miroslava. 

Foresta Suceava a primit, sâmbătă, 12 septembrie, pe stadionul Areni, vizita formației Știința Miroslava, una dintre contracandidatele ”galben-verzilor” în lupta pentru promovare. După un început ezitant de joc, cu o ocazie a oaspeților încă din minutul 1 în urma unui șut care a lovit tranversala, dar și stâlpul din dreapta portarului, elevii lui ”Goe” au replicat prin două lovituri de cap semnate de Robert Martin și Alexandru Marin, însă lipsite de șansă. În minutul 25, oaspeții deschideau scorul prin Andrei Nemțanu, iar trupa lui Popovici trecea în avantaj pe tabelă. Până la pauză, Martin a mai trecut încă o dată pe lângă gol, la o fază în care șutul său din întoarcere a lovit stâlpul porții aparate de Jan Turiță.

În cea de-a doua repriză, Robert Martin, atacantul în vârstă de 23 de ani al Sucevei, reușește să aducă egalarea pe Areni după o lovitură de cap în urma asistului semnat de Dudu Drugă. Șapte minute mai târziu, Stejărel Vișinar intervine prea târziu la o minge și îl faultează pe unul dintre elevii lui Cristi Popovici, centralul partidei acordând penalty. Eduard Sandu execută fără speranțe pentru Daniel Zvoronciuc, iar Miroslava este din nou în avantaj. În minutul 62, Miroslava a rămas în 10 oameni după ce Bacanamwo Joel a fost eliminat în urma cumului de cartonașe. Ieșenii au păstrat avantajul de un gol până la finalul jocului, final care totuși putea să le aducă un punct ”galben-verzilor” la penalty-ul ratat de căpitanul Dudu Drugă. Cunoscut ca fiind un bun executant al loviturilor de pedeapsă, Drugă a schimbat colțul față de jocurile precedentă, iar Jan Turiță, goalkeeper-ul formației ieșene a intuit foarte bine șutul fundașului stânga sucevean.

Dorin Goian: ”În unele momente ne-a fost teamă să jucăm fotbal”

”Ne-am dorit foarte mult să debutăm cu o victorie, dar din păcate așa este fotbalul. Vom face o analiză a jocului în săptămâna care vine. Noi mergem înainte, a fost doar un prim joc și mai sunt multe alte jocuri de disputat. Știam că ne aștepta un joc dificil cu Miroslava, însă ne-am fi dorit și noi ca jocul nostru să arate altfel. Am recuperat balonul de multe ori, însă nu am reușit să ținem de el, iar aici s-a văzut diferența.”, a declarat Dorin Goian, tehnicianul Forestei Suceava. 

De partea cealaltă, Cristi Popovici, antrenorul Științei Miroslava, crede că Foresta păstrează în continuare șanse mari pentru a se califica la baraj din prisma lotului.

”Mă bucur că am reușit să câștigăm, o victorie foarte importantă pentru moralul echipei. Suceava a oferit o replică foarte bună, jocul se putea termina 2-2, însă eu cred că atât noi cât și Suceava avem cele mai mari șanse de a ne califica la barajul pentru promovarea în Liga a II-a. Între noi și Suceava nu se știe cine va termina pe primul loc, însă e irelevant pentru că în cealaltă serie sunt echipe precum Galați, Focșani și Brăila. ”, a precizat Cristi Popovici, antrenorul formației Știința Miroslava. 

În runda următoare, Foresta Suceava se va deplasa la Neamț pentru jocul cu o altă contracandidată la promovare, Ceahlăul Piatra Neamț.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Costi Solovăstru

Total
0
Shares
Related Posts