Dorin Goian, adversarul lui Karim Benzema și la echipa de club și la națională

Fostul internațional român, Dorin Goian, a avut fost unul dintre puținii fundași români care l-au avut adversar pe Karim Benzema, cel care a cucerit recent Balonul de Aur. 

Fostul internațional român, Dorin Goian, a jucat împotriva lui Karim Benzema, în sezoanele 2006-2007 (0-3, 1-1) și 2008-2009 (3-5, 0-2) din Champions League, când FCSB sau Steaua așa cum se numea atunci a întâlnit pe Olympique Lyon în grupele competiției, dar și în confruntările ”tricolorilor” cu Franța, cele două naționale întâlnindu-se de cinci ori între 2008 și 2011, inclusiv la Euro 2008. Fostul fundaș central crede că Benzema merita fără doar și poate să câștige Balonul de Aur.

Dorin Goian: ”Mă bucur pentru el, a meritat din plin să câștige balonul de aur”

”În primul rând, Karim este un jucător fantastic, mai ales acum. Atunci când am jucat eu împotriva lui, l-am prins și când juca la Lyon, l-am prins și la echipa națională. Am jucat împotriva lor (Franței) cred că de 3-4 ori. Încă era la început, spre mijloc de carieră ca să zic așa. Dar să faci pasul la naționala Franței, să joci la Real Madrid atâta timp și să ai forma pe care o ai acum denotă că a avut o evoluție grozavă în ultimii ani. Mă bucur pentru el, a meritat din plin să câștige balonul de aur, mă bucur că am avut onoarea de a fi adversarul lui. Pentru mine e așa o satisfacție că ne-am întâlnit în UEFA Champions League, ne-am întâlnit la echipa națională. A fost o mândrie că am evoluat împotriva lui pe teren.”, a precizat Dorin Goian după ce Karim Benzema a obținut în premieră Balonul de Aur.

Fotbalistul francez, Karim Benzema, se alătură unei liste selecte de jucători care au câștigat cel mai important trofeu individual din fotbal.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Getty Images

Total
0
Shares
Related Posts