Despre Victoria Vatra Moldoviței și primul eșec în prezența noastră

Sorții ne-au trimis la sfârșitul acestei săptămâni la Vatra Moldoviței, un loc în care mă simt bine de fiecare dată când poposesc aici. Am declarat-o de nenumărate ori că la Vatra Moldoviței sunt oameni cu caractere deosebite, oameni pe care m-am bucurat să-i revăd astăzi. Ca de obicei și fanii înfocați ai Vatrei au fost prezenți astăzi pentru a cânta din nou refrenul ”Hai Victoria! Haide Vatra! Hei hei hei!”. Ajunși cu 30-40 de minute mai repede de startul jocului am inspectat împreună cu colegii mei terenul care din păcate nu s-a prezentat în cele mai bune condiții.

Într-o mocirlă pe unele porțiuni ale terenului, jucătorii care se tăvăleau prin nămolul de la Vatra Moldoviței, puteau să facă o baie în piscina din spatele porții la finalul jocului.

Una peste alta, încurajați din tribună, gazdele nu au reușit să se ridice în acest joc la nivelul așteptărilor celor prezenți. Jocul a fost unul echilibrat în ciuda scorului de pe tabelă, însă și gazonul a pus probleme în unele momente ale jocului. Jucătorii erau predispuși la accidentări pe suprafața terenului de joc.

Desfășurarea jocului

Începutul jocului a fost dominat de echipa gazdă care în minutul 11 au avut o ocazie mare de gol printr-o lovitură liberă executată de la Nicolae Lazăr (fac o mică paranteză pentru că în cele două vizite anterioare pe care le-am avut la Vatra Moldoviței, l-am găsit de fiecare dată în postura de antrenor, acesta fiind astăzi antrenor-jucător) însă Victor Bujdei, goalkeeper-ul oaspeților, a parat foarte bine șutul. Replica Vereștiului a venit două minute mai târziu când Savel Dascălu a irosit o șansă foarte bună de a deschide scorul, acesta a încercat un lob peste Vasile Solcan, însă goalkeeper-ul gazdelor a intuit și a respins mingea. Au urmat câteva minute în care jocul a fost unul echilibrat până în minutul 27 când Mihăiță Gheorghiță trece de câțiva jucători ai Vatrei ca printre jaloane, mingea ajunge al Radu Luncariu care deschide scorul. Până la finalul primei reprize, tabela a rămas neschimbată, echipa lui Viorel Ailiesei intrând cu avantaj la cabine.

Repriza secundă a debutat cu o ocazie a Vereștiului, Savel Dascălu trimite o minge pe lângă portar, însă aceasta se oprește pe linia porții într-o baltă. În minutul 52, același Savel Dascălu își trece în cont încă o ocazie, însă șutul trimis de acesta trece puțin pe lângă poarta apărată de Vasile Solcan. În minutul 68, Vatra Moldoviței putea egala, însă Nicolae-Adrian Axinte îl ia la țintă pe Victor Bujdei care parează șutul. În minutul 72 a avut loc o fază dubioasă în careul Vereștiului, Liviu Badea a scăpat spre poarta lui Victor Bujdei, jucătorul gazdelor reușește să trimită mingea înspre poartă, moment în care portarul îl contrează fizic, acesta cade în careu, mingea este oprită în fața porții dinspre gol de către un jucător al Vereștiului care îndepărtează pericolul, moment în care jucătorii echipei gazde și spectatorii de pe stadion reclamă un penalty în urma contactului dintre Liviu Badea și Victor Bujdei, arbitrul de centru a lăsat jocul să continue.

Până aproape de final, jocul a fost unul echilibrat, în minutul 85, Lazăr Nicolae ratează o bună șansă de a egala, însă mingea trimisă de el din lovitură liberă lovește bara. Două minute mai târziu, nou-intratul Ionuț Pașniciuc avea să ducă scorul la 2-0 pentru Viitorul Verești. După primirea acestui gol, jucătorii Vatrei au picat fizic și psihic, iar un minutul mai târziu, Gabriel Pădurariu reuște o fază spectaculoasă și duce scorul la 3-0, scor consemnat și la final. În minutul 89, Mihăiță Gheorghiță vede al doilea cartonaș galben și părăsește terenul.

Așadar, echipa lui ”Nea Relu” câștigă trei puncte importante și se pregătește pentru următorul joc.

MVP-ul jocului de la Victoria Vatra Moldoviței 

Deși rezultatul de pe tabelă ne-a îngreunat situația în momentul alegerii celui mai bun jucător al echipei gazdă, am decis să înmânăm diploma și statueta celui mai tânăr jucător al Victoriei Vatra Moldoviței și anume, Ionuț-Ștefan Bodale. Deși are doar 18 ani, acesta s-a zbătut în multe din momentele jocului și probabil că aceste premii îl va motiva pe viitor să dea tot ce este mai bun în el. Noi îi dorim mult succes în continuare și să auzim numai de bine!

Unii dintre cei mai simpatici suporteri ai Victoriei Vatra Moldoviței 

Cum am declarat și în incipitul acestui articol, oamenii ne-au primit încă o dată cu brațele deschise. Aceștia ne-au spus că sunt încântați că-i vizităm a treia oară și cu siguranță nu va fi nici ultima dată. Ne-am bucurat și noi să revedem câțiva dintre jucătorii cu care mai ținem legătura pe rețelele de socializare, dar și pe domnul Gabriel Niga pe care îl apreciem pentru implicarea în acest sport. Din păcate, a lipsit o altă persoană dedicată fotbalului din Vatra Moldoviței, fiind vorba despre Cristian Solcan, însă pe această cale ținem să-l salutăm. Aa, să nu uităm și de cei mai simpatici suporteri de acolo.

Domnilor, promitem că ne întoarcem data viitoare după sticla de wiskey pe care ați promis-o. 🙂

Lotul echipei Victoria Vatra Moldoviței

Primul ”11”:

 1. Vasile Solcan (portar)
 2. Oto-Andrei Negură (căpitan)
 3. Viorel Iacob Fîrcal
 4. Andrei Cătălin Ciornei
 5. Nicolae Lazăr
 6. Bogdan Paul Soare
 7. Liviu Badea
 8. Alexandru Tîmpescu
 9. Sergiu-Nicolae Pelinar
 10. Ionuț-Ștefan Bodale
 11. Nicolae-Adrian Axinte

Rezerve: 

 1. Marius Istrati
 2. Ionuț Moroșan
 3. Nicolae Moroșan

Staff: 

 1. Nicolae Lazăr – antrenor jucător
 2. Gabriel Niga – antrenor secund

De data aceasta am purtat ghinion Victoriei Vatra Moldoviței, dar promitem că data viitoare va fi cu noroc. 🙂

Hora Bucovinei la Frasin

La întoarcere ne-am interesctat cu Hora Bucovinei, unul dintre marile evenimente ale acestei veri, totodată un eveniment care nu a fost pe placul multor șoferi care au fost nevoiți să tranziteze zona. Aceștia au avut parte de cozi kilometrice… 🙂

Ne-am pus și noi întrebarea, oare am fi ajuns la Vatra Moldoviței dacă meciul s-ar fi jucat pe la ora 14:00?! 🙂

PAUZĂ WEEK-END-UL URMĂTOR 

Având în vedere că duminica viitoare este 26 mai și că vor fi alegeri europarlamentare, ne-am decis să facem o pauză din cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal” și să mergem la vot.

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Gabriel Mihai și Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts