Nimeni nu-i perfect… nici măcar arbitrii

Am participat în ultimii ani la sute de evenimente sportive și nu de puține ori am remarcat greșeli ale arbitrilor care au fost urmate de adevărate scandaluri fie din partea jucătorilor, fie din partea staff-ului tehnic sau fie din partea oficialilor. Din păcate de cei prinși de euforia dreptății am să le spun că arbitrii sunt oameni și ei.

Așa cum un jucător de fotbal greșește o pasă, iar din cauza sa echipa la care evoluează primește gol, așa și un arbitru poate greși fără intenție. Dar din păcate, spun că deși tind să cred că am evoluat ca oameni, nu este chiar așa. Am să mă raportez la fotbalul nostru de toate zilele din județ, unde sunt și părți bune, dar și altele mai puțin bune.

Am fost martor în unele jocuri la scene violente unde arbitrii au fost agresați, iar mai mult decât atât au fost cazuri unde oamenii de ordine (probabil 2-3 leșinați puși ca oameni de pază la acele jocuri erau preocupați de alte lucruri) erau lipsiți absenți total din ceea ce se întâmpla pe terenul de fotbal. Teren de fotbal transformat uneori în ring de box între jucători, antrenori și arbitri.

E firesc să greșești, nimeni nu s-a născut perfect, nici măcar arbitrii. Și totuși vorbim despre Liga a IV-a și Liga a V-a, două competiții unde mulți dintre ei, tineri deopotrivă, învață tainele acestei meserii la fel cum mulți dintre tinerii fotbaliști acumulează experiență. În orice domeniu sunt pași pe care trebuie să-i urmăm, iar cu timpul devii mai bun. Și vedeți voi, dreptatea nu se face cu pumnul…

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts