Despre șansele României în preliminarii cu Dragoș Negură

Peste două săptămâni, naționala de fotbal a României va începe o nouă campanie de calificare la un turneu final.

Într-o grupă din care mai fac parte puternica națională a Spaniei, a Norvegiei şi a Suediei, dar și două țări care teoretic nu ar putea emite pretenții, Malta și Insulele Feroe, România trebuie să termine pe unul din primele două locuri pentru a participa la Campionatul European de anul viitor. Pe lângă importanța de ați reprezenta țara la un eveniment de o așa mare anvergură, tricolorii lui Contra mai au un motiv în plus de a da totul în aceste preliminarii. E primul turneu final din istorie în care meciurile se vor desfășura în mai mult de două țări, iar printre orașele participante se numără și capitala București. Așadar, dacă tricolorii reușesc calificarea, vor avea ocazia de a evolua acasă câteva meciuri de la Euro.

Revenind la componența grupelor, misiunea României nu va fi deloc facilă, pe lângă Spania care pare clar favorita grupei, cele 2 țări nordice vor fi un real obstacol în obiectivul naționalei noastre. Un alt detaliu demn de remarcat e reprezentat de faptul că preliminariile se vor disputa pe parcursul unui singur an calendaristic (martie-septembrie 2019) și nu pe parcursul a doi ca până acum. Dacă în preliminariile trecute mai regăseam jucătorii români care evoluau pentru echipe puternice din Europa, din păcate acum aceștia au dispărut. Cu excepția lui Florin Andone (Brighton), Ciprian Tătăruşanu (Nantes) sau Vlad Chiricheş (Napoli), ceilalți stranieri importanți ai noştri fie evoluează la echipe mediocre din Europa, fie au ales o carieră în țările arabe.

Rămâne de văzut cum ne vom comporta în această campanie și unde ne vom afla la finalul celor 10 meciuri din grupele preliminare. Fie va fi o campanie încununată cu o calificare istorică, fie vom fi iar nevoiți să găsim vinovați. Şi Slavă Domnului că avem de unde: terenul, ghinionul, vremea, arbitrul… nevestele adversarilor…

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: Sport.ro

Total
0
Shares
Related Posts