Un altfel de articol

Acum aproximativ o lună când echipa de rugby under 19 a Liceului cu Program Sportiv Suceava a câștigat titlul național am rămas profund surprins de modul cum o anumită parte a celor implicați s-au folosit de această performanță notabilă a unor copii pentru a încerca să convingă electoratul la alegerile de fix peste o lună.

Din păcate lucrurile nu s-au oprit aici. Aceeași actori care au avut și încă au controlul orașului și al județului, încearcă să convingă votanții că sunt mari susținători ai sportului și al infrastructurii sportive. Într-un municipiu care NU are echipă de fotbal la nivelul primelor trei eșaloane și care are un stadion care efectiv stă să cadă, cei care nu au făcut nimic pentru sport și infrastructură, vin acum și promit echipe de anvergură și stadion nou.

Problema majoră e că aceeași structură politică a mai promis aceleași lucruri, și nu doar o dată sau de două ori ci în repetate rânduri. Suntem cu toții conștienți de faptul că Suceava e un oraș cu o apartenență locală fotbalistică mult peste medie, iar astfel de acțiuni pot avea ”priză la public”, dar să ieși și să promiți ceva ce tu ca administrație nu ai reușit în 1,2 decenii e cel puțin neinspirat.

Într-o lume a decenței și a bunului simț, Areniul nostru ar trebui să stârnească fie compasiune sau indignare, nicidecum să fie un mod de a face campanie electorală. Cu siguranță acest text nu ar fi apărut dacă cei implicați ar fi ieșit în perioada aceasta de dinainte de alegeri și ar fi spus lucrurilor pe nume.

Să recunoști tu ca și administrație publică că nu ai reușit să faci prea multe pentru sport și infrastructură sportivă nu ar fi un act de curaj, ci mai degrabă un crud adevăr, dar din păcate lucrul acesta nu s-a întâmplat. Pentru cei care vor citi acest text și se vor duce cu gândul că e unul cu iz electoral am un singur răspuns.

Locuiesc în Suceava din 2013, suntem în 2024, în mai bine de un deceniu am ajuns de la Liga a II-a la desființare, iar stadionul din unul considerat vechi și demodat a ajuns adevărată ruină.

PS: Cum am mai spus-o și în alte cazuri, părerea de mai sus nu e a colectivului SportSV.ro ci a subsemnatului.
Pe 9 iunie 2024 o să votez ȘI cu gândul la cele câteva perechi de blugi rupte printre gradenele de la tribuna a doua, dar și cu gândul la faptul că la Suceava de jumătate de an sâmbăta fotbalistică nu mai există.

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: GSP

Total
0
Shares
Related Posts