Sponsori Sponsori

Mitocu Dragomirnei a găzduit în acest week-end un eveniment inedit de Airsoft

Peste 250 de participanți din toate colțurile țării, dar și din Republica Moldova au răspuns prezent la ediția organizată în pădurea care leagă comunele Mitocu Dragomirnei și Adâncata. 

Airsoftul a devenit un joc tot mai popular în ultimii ani în rândul tinerilor și nu numai. În weekend, comuna Mitocu Dragomirnei a găzduit un eveniment național inedit care a adunat peste 250 de iubitori ai acestui sport din toate colțurile țării, dar și din Republica Moldova. Participanții au fost divizați în două echipe, s-au înarmat cu steaguri, arme, cu tehnicile de supraviețuire bine învățate și au dat start jocului.

Gazdele s-au organizat ca la carte și i-a așteptat pe oaspeți cu pâine și sare, fanfară, dar și buciumași care au anunțat startul evenimentului.

”Vă primim cu pâinea și cu sarea Mitocului și cu câte un ou roșu, ca să ciocnim. Hristos a Înviat și bine ați venit! Bine ați venit la noi!”, a fost îndemnul cu care edilul comunei, Radu Reziuc, și-a întâmpinat oaspeții. 

Acompaniați de fanfară, cu toții au pornit în marș spre locul unde urma să se desfășoare jocul de airsoft. Timp de 3 zile participanții au făcut camping în sălbăticie, au savurat bucate tradiționale bucovinene și au simulat situații de luptă, dar nu fără a respecta un set de reguli clare.

”Jocul pornește cu obligativitatea purtării ochelarilor de protecție cu rezistență balistică, la impactul bilelor. Fiecare jucător are o replică, care are o anumită viteză de propulsie, propulsia fiind formată din bile de plastic. Desfășurăm un eveniment de airsoft de simulare militară, în care vom avea câteva acțiuni deosebite de joc. Se vor practica exact specificul jocului nostru, plus câteva misiuni speciale.”, a declarat Marius Lup, președintele Asociației Frăția Lupilor.

Recent înființată, Federația Română de Airsoft a adunat deja mii de iubitori, iar interesul românilor față de acest sport pare să crească tot mai mult de la an la an.

”Practicanți de airsoft în România sunt în jur de 8000-9000 de practicanți, Federația română are 20 de cluburi afiliate și cu siguranță, având doar 2 ani de viață, urmează să creștem de la an la an. E prima oară când văd și am 13 ani de airsoft și e prima oară când văd așa ceva. Deci, chiar a fost ceva inedit.”, a precizat Daniel Filimon, președintele Federația Română de Airsoft.

Printre participanți se numără și cei cu experiență militară care și-au găsit refugiul în acest sport de agrement și au venit să îi învețe pe tineri tehnici de luptă și de supraviețuire.

”În cadrul acestui sport există o latură care se numește milsim, care încearcă să simuleze acțiuni sau activități militare și să le îmbine pe parte sportivă, și așa am cunoscut și eu airsoftul și așa am început să vin mai des. Experiența de militar te ajută foarte mult, vă dați seama de ce, e vorba de pregătire fizică, e vorba de toate celelalte specialități adiacente: prim ajutor, orientare în teren, alpinismul.”, a declarat Darius Decebal, fost militar.

 

”Venim de la Iași, suntem Asociația culturală geto-dacii din Moldova, o parte, o mică parte din această asociație. Prin asociația noastră, prin tot ceea ce facem încercăm să promovăm acest spirit de luptă, de sport, de o viață diferită, de mișcare și de tot ce este frumos în această țară.”, a mai spus un alt participant.

Jucătorii au venit înarmați cu mult curaj și au văzut acest eveniment ca fiind un prilej de a face sport în natură, și mai ales, de a lega noi prietenii, unii pasionați au venit chiar de peste Prut.

”Noi suntem din Republica Moldova, suntem echipa basarabeni gentleman. Primirea și iarăși, noaptea, au fost perfectă. Am primit o satisfacere mai ales de la aerul ăsta curat care este aici, de la persoanele care sunt aici și air softul este un joc de prieteni care primim toți o satisfacere enormă.”, a spus unul dintre jucătorii basarabeni.

 

”Fac parte din echipa Mac, din Târgu Mureș. Ne bucurăm să fim aici, să participăm la acest eveniment minunat. Este o activitate pe care o desfășurăm cu mare drag. Suntem în aer liber și ne bucurăm să putem face niște activități sportive.”, a mai transmis un alt jucător.

Edilul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc, s-a bucurat alături de jucătorii de airsoft și a declarat că scopul acestor evenimente este de a-i scoate pe tineri la mișcare dând exemplul celor care au luat cu asalt meleagurile Bucovinei în acest week-end.

”Dumnealor (n.r. practicanții de Airsoft) sunt un exemplu pentru tineretul de astăzi și merită ca acest exemplu să fie vizibil atât la noi în comună cât și în toată țara. Vedem tinerii din ziua de astăzi stând pe internet, calculator, laptop, telefon și așa mai departe fără a face activitate sportivă sau fizică. Jucătorii de Airsoft care au venit la acest eveniment sunt un exemplu de sănătate pentru noi toți.”, a conchis Radu Reziuc.

La finalul jocului, nu a fost doar o echipă câștigătoare, ci toți participanții au avut de câștigat, iar organizatorii se gândesc deja la următoarea ediție.

Total
0
Shares
Related Posts