Despre Petre Grigoraș…

În ultimul timp Foresta Suceava ne-a obișnuit cu transferuri spectaculoase în ceea ce privește numele antrenorului. Astăzi, a avut loc la stadionul Areni conferința de presă a noului și mega cunoscutului, Petre Grigoraș. Stați, să revin la transferuri spectaculoase ale antrenorilor, Vespazian Colban a făcut parte și el din această categorie, pentru că atunci când a venit nu l-a vrut nimeni, dar când a plecat parcă îl regretau toți. Mă rog…toți, ăștia, cârcotașii.

Petre Grigoraș este cu siguranță cel mai important antrenor, cel mai experimentat cu siguranță care a antrenat vreodată echipa locală. Am participat pentru prima oară în viață la o conferință de presă, am vrut să-l văd Live, să-l ascult, să-l simt. Și vă voi povesti și vouă cum a fost pentru mine prima conferință de presă.

În primul rând, vreau să menționez că m-a impresionat atitudinea domnului Grigoraș, care a afirmat că nu vede ca fiind un pas înapoi venirea lui în Liga a III-a și că a venit pentru obiectivul clar și singurul obiectiv, promovarea! Mi-a mai plăcut un lucru: nu a făcut mega afirmații de laudă la adresa cuiva, nu a spus că va răsturna munții și nici nu a anunțat cu cine ne vom lupta anul viitor în Liga a II-a. Din contra, a cerut răbdare și timp să se pregătească, a promis suporterilor că va munci pentru fiecare meci și ne-a invitat pe toți pe stadion.

Nu știu de ce, dar mă așteptam la mai mult entuziasm, în primul rând de la conducerea noastră, care să recunoaștem, a reușit o mare lovitură de imagine. Probabil că a fost una din cele mai grele negocieri, dacă nu cea mai grea. O astfel de numire cu siguranță le-a dat vreo două palpitații adversarilor noștri la promovare. Au vuit și ziarele naționale, mediul online, etc. Ai noștri au fost rezervați, poate cu gândul la meciul de mâine, poate cu gândul la bugete cine știe. Poate că într-un final, nu sunt războinici în declarații, dar au câștigat o bătălie psihică cel puțin, foarte importantă. Să ne imaginăm că aflăm din presa națională că Focșaniul l-a adus antrenor pe Grigoraș, în Liga a III-a, pentru promovare…este că epuizam niște stocuri la hârtia igenică?

Bun, un antrenor care nu are nevoie de nici o prezentare suplimentară, cu siguranță jucătorii vor avea multe lucruri de învățat, iar cu experiența dumnealui, nu prevăd decât un viitor frumos al echipei în acest sezon. Și cu siguranță sunt mai multe părți bune în numirea dumnealui: în cel mai negru scenariu, dacă Foresta nu va reuși promovarea, domnul Grigoraș trebuie doar să traverseze strada, până în parc la policlinică, să-l caute pe Semeghin, să se apuce amândoi de șah!

 

Articol scris de: Lucian Acxanei

 

Total
0
Shares
Related Posts