Bucovina Rădăuți a dat-o la pace cu Foresta Suceava în timp ce Șomuz Fălticeni a fost umilită de Știința Miroslava

Fotbalul sucevean se zbate de la o zi la alta să supraviețuiască, iar viitorul nu sună tocmai bine pentru cele trei reprezentante ale județului în Liga a III-a. 

Știm că poate mulți dintre voi așteptați articole despre Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți sau Șomuz Fălticeni, însă ceea ce se întâmplă în fotbalul sucevean ne-a îndepărtat chiar pe noi cei din grupul SportSV.ro de așa zisul fotbal al Ligii a III-a. O competiție de altfel similară cu fotbalul amator din județul Suceava, însă amatorismul este cât casa și în interiorul cluburilor. Multe cluburi din Divizia C așa cum era odată se chinuie astăzi să supraviețuiască. După ce a fost pur și simplu umilită în runda precedentă de Bucovina Rădăuți, Viitorul Darabani nu s-a prezentat la duelul cu FC Bacău din campionat, iar o nouă neprezentare ar duce la excluderea echipei.

Revenind la echipele din Suceava, situația la Foresta este în continuare incertă, majoritatea jucătorilor încă își așteaptă salariile. Clubul încă nu a fost preluat, periodic își mai fac prezența pe la stadion Sorin Paraschiv și Adrian Neaga, iar Samson, Chika și Makongo fac foamea pe Areni. De altfel, conducerea clubului mai are de achitat câteva restanțe salariale către foștii jucători. Până una alta, jucătorii ”galben-verzilor” se autodepășesc în ciuda situației financiare și a managementului dezastruos.

La Rădăuți, deocamdată e liniște, salariile nu sunt mari motiv pentru care gruparea rădăuțeană reușește să achite salariile la timp către jucători. Nu există promovarea ca obiectiv, ar fi chiar peste puterile administrației locale să susțină echipa într-un eșalon superior, Liga a III-a e de ajuns pentru trupa lui Ovidiu Murariu. Echipa merge bine în campionat și se află în grafic. Rădăuțenii au remizat în ultima etapă cu Foresta Suceava, pe teren propriu, scor 1-1. Pentru gruparea pregătită de Murariu a înscris Robert Ciobanu, iar pentru oaspeți Marian Ilie.

La Fălticeni, lucrurile par să se complice după umilința din partida cu Știința Miroslava de pe teren propriu. Echipa pregătită de Daniel Stoica a fost învinsă cu scorul de 4-0. Înfrângerea nu a picat deloc bine și cu atât mai mult cu cât meciul s-a desfășurat în fața propriilor spectatori. În urma acestui rezultat, fălticenenii rămân pe penultimul loc al Seriei I a Ligii a III-a cu două puncte în cinci etape.

Rezultatele etapei a V-a a Seriei I a Ligii a III-a: 

  • FC Bacău – Viitorul Darabani (decizie FRF)
  • Aerostar Bacău – Rapid Brodoc 3-1
  • Bucovina Rădăuţi – Foresta Suceava 1-1
  • CSM Vaslui – CSM Bacău 0-1
  • Şomuz Fălticeni – Ştiinţa Miroslava 0-4

Clasamentul Seriei I a Ligii a III-a: 

Loc Echipa M V E I Gol +/- Pct
1. ACS Foresta Suceava 5 4 1 0 13-5 8 13
2. CSM Bucovina Rădăuţi 5 3 1 1 18-8 10 10
3. CSM Bacău 5 3 1 1 11-6 5 10
4. CS Ştiinţa Miroslava 5 3 0 2 11-6 5 9
5. CSM Vaslui 5 2 1 2 9-9 0 7
6. CS Aerostar Bacău 5 2 1 2 7-8 -1 7
7. AS FC Rapid Brodoc 5 2 0 3 9-8 1 6
8. ACS FC Bacău 4 1 0 3 5-10 -5 3
9. ACS Şomuz Fălticeni 5 0 2 3 7-14 -7 2
10. CSO Viitorul Darabani 4 0 1 3 3-19 -16 1

În runda următoare, Foresta Suceava primește vizita pe teren propriu a formației ieșene, Știința Miroslava. CSM Bacău va da piept cu Șomuz Fălticeni, în timp ce Bucovina Rădăuți va primi vizita grupării FC Bacău.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Fălticeni Online

Total
0
Shares
Related Posts